NaslovnicaVijestiArda Turan: Igranje tiki-take je kao igranje šaha

Arda Turan: Igranje tiki-take je kao igranje šaha

Igranje tiki-take je kao igranje šaha, tvrdi Arda Turan. Turski internacionalac kaže da je njegova ekipa gladna da postane prvi klub koji je odbranio titulu Lige prvaka, dok se spremaju za meč sa Arsenalom u osmini-finala.

Igranje tiki-take je kao igranje šaha

Barcelonin veznjak, Arda Turan insistira da stil ‘tiki-taka’ igre nije baš lagan kao što izgleda.

Španski giganti su poznati po svom stilu posjedovanja lopte, uvedenog kasnih 1980-ih od strane Johan Cruyffa, sa Pep Guardiolom koji ga je samo proširio.

Guardiola je Barcelonu preuzeo 2008. godine i osvojio 14 trofeja u četiri sezone kada je revoulvirao način igre.

Pod vodstvom sadašnjeg trenera Luis Enriquea, Barcelona i dalje igra na sličan način, a Turan je objasnio kako je teško sprovesti taj kontinuitet.

“Izvana je to kao šah, koji izgleda lahko igrati”, rekao je novinarima.

[su_netbet_bonus]

“Ali, baš kao i tiki-taka, to nije. Svako ima dužnosti, poziciju, a svi ispunjavaju svoje dužnosti. To je baš kao igra šaha, ali nije baš tako lahko.”

Turan, koji je službeno registrovan da igra za Barcelonu u januaru nakon što je došao iz Atletico Madrida u ljeto, cilja na trofej i slavu Lige prvaka sa svojim novim klubom.

“Naravno da smo gladni trofeja”, rekao je Turan.

“Mi imamo jedan cilj, a to je da ponovimo prošlu godinu.”

“Želimo osvajati trofeje i gladni smo pobjeda. Želimo da ponovo osvojimo naslov, pogotovo u Ligi prvaka.”

Međutim, kako se Barcelona priprema za meč sa Arsenalom u osmini-finala, Turan će morati gledati sa tribina nakon suspenzije koju je pokupio u svojim utakmicama za Atletico.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!