NaslovnicaVijestiArda Turan: Lionel Messi je božije čudo

Arda Turan: Lionel Messi je božije čudo

Veznjak Barcelone Arda Turan izjavio je da je njegov suigrač i zvijezda katalonskog tima, Lionel Messi, božije čudo.

arda turan messi

Arda, koji je stigao u Barcelonu iz Atletico Madrida prošlog ljeta, u srijedu je upisao svoj prvi nastup u dresu ‘Blaugrane’ u pobjedi protiv Espanyola. Jučer se našao u početnoj postavi i protiv Granade, a njegov tim je slavio velikim rezultatom 4-0.

Messi se po ko zna koji put našao u središtu pozornosti, te je upisao hat-trick. Turan nije krio oduševljenje igrom Argentinca, te je priznao da nikada nije vidio igrača poput njega. U ponedjeljak je dodjela Zlatne lopte u Zurichu, a Messi je favorit, te će po svemu sudeći osvojiti svoju petu Zlatnu loptu u karijeri.

“Nikada nisam vidio nekoga poput Lionela Messija, on je božije čudo. Volim gledati kad radi svoje stvari na terenu. To nije ljubomora, osjećam se dobro, na primjer, kad nekome probaci loptu kroz noge.”

Nakon što je proveo pola sezone gledajući svoj tim sa tribina Nou Campa, Arda sada želi vratiti vjeru koju je trener Luis Enrique imao u njega.

“Luis Enrique me je želio u Barceloni zbog moje sposobnosti da sačuvam loptu, moje želje za pobjedom i napornog rada. Rekao mi je da su to razlozi zbog kojih želi da dođem. Pokazat ću svima na terenu zbog čega me je htio u svom timu.”

Arda je bio ključni član Atletico Madrida u njihovom pohodu na titulu prvaka La Lige u sezoni 2013/14.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!