NaslovnicaVijestiArrigo Sacchi: Real Madrid ima zvijezde, ali nema tim

Arrigo Sacchi: Real Madrid ima zvijezde, ali nema tim

Bivši sportski direktor Real Madrida, Arrigo Sacchi, izjavio je da su u Realu individualni uspjesi izraženiji od timskih, te smatra da Rafael Benitez mora hitno popraviti stanje u timu.

sacchi

Trener “kraljevskog kluba”, Rafael Benitez, izdržao je polusezonu na klupi, iako se njegov tim nalazi tek treći na tabeli u La ligi, te ima pet bodova manje od vodeće Barcelone.

Bivši strateg Liverpoola, sa kojim je osvojio Ligu prvaka 2005. godine, ove je sezone sa Real Madridom osigurao prolazak među 16 najboljih timova u tom takmičenju, a u osmini finala je dobio talijansku Romu. U klubu ne vlada baš dobra atmosfera, a navijači ne prestaju sa protestima protiv Beniteza, pogotovo nakon poraza od rivala iz Katalonije od 4-0 na domaćem terenu prošlog mjeseca.

“Benitez se još uvijek nije povezao sa navijačima, a ni predsjednikom Florentinom Perezom”, izjavio je Sacchi za Gazzettu dello Sport. Talijan ipak suosjeća sa Benitezom, tvrdeći da je njegovim igračima individualni učinak važniji od timskog, aludirajući, prije svih, na Cristiana Ronalda.

“Više su bazirani na individualne učinke nego na timski rad i ovo je trenutno najviše što trener može izvući od njih u tim okolnostima. Oni imaju zvijezde, ali nemaju tim.”

[su_unibet_advent_calendar]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!