NaslovnicaVijestiArsenal ide na sve ili ništa, Topnici od prve minute napadaju Bayern

Arsenal ide na sve ili ništa, Topnici od prve minute napadaju Bayern

Arsenal nema izbora nego da napadne Bayern od prve minute, kako navodi trener kluba iz sjevernog Londona, Arsene Wenger.

wenger

Porazi u prva dva kola grupne faze Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama i Olympiakosa doveli su Arsenal u nezgodnu situaciju, a ispuštanje bodova protiv prvaka Njemačke još bi im više otežalo stvari.

Momčad Pepa Guardiole, predvođena Robertom Lewadowskim, nanizala je čak 12 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, i trenutno se nalazi na prvom mjestu grupe F sa dvije pobjede iz prva dva kola. Toga je svjestan i Wenger, ali smatra da je forma njegovog tima u posljednje vrijeme na zavidnom nivou, te da svi u klubu vjeruju u pobjedu.

“Mi smo u poziciji u kojoj se moramo fokusirati na utakmicu koja nas očekuje u utorak, moramo dati sve od sebe”, izjavio je Wenger nakon pobjede protiv Watforda (3-0).


Arsenal igra također sjajno ove sezone, u ligi se nalaze na drugom mjestu sa dva boda zaostatka za vodećim Manchester Cityjem, i nanizali su tri uzastopne pobjede u ligi u kojima su postigli čak 11 golova, te su među pretendentima za naslov prvaka, ali trenutni prioritet je Bayern München, koji ih je dva puta izbacivao iz Lige prvaka u posljednje tri sezone.

“Još ću vidjeti kako ćemo se pripremiti za ovu utakmicu i odlučiti o posljednjim detaljima. Samopouzdanje tima je na visokom nivou, rezultati u posljednje vrijeme su dobri, i sasvim smo svjesni šta nam je potrebno iz ove utakmice, rezultat 0-0 svakako nam ne odgovara. Kako bismo postigli gol, morat ćemo napasti.”

“Ono što želimo je igrati na našem nivou, jer to će biti potrebno, igramo protiv velikog tima. Sami smo krivi za poraze u Ligi prvaka, možda smo podsvjesno mislili da ćemo ih lako ‘pobijediti’. Sada je vrijeme da ispravimo te greške, za što nam je potrebna sjajna utakmica”, dodao je Francuz.

[touchcarousel id=’2′]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!