Arsenal kažnjen zbog nepropisne kupovine igrača

Arsenal kažnjen zbog nepropisne kupovine igrača. Fudbalski klub Arsenal iz Londona kažnjen je sa 60.000 funti (oko 83.500 eura) zbog kršenja odredbi o fudbalskim agentima propisa Fudbalskog saveza Engleske (FA).

Arsenal kažnjen zbog nepropisne kupovine

Kazna izrečena od strane FA odnosi se na transfer Caluma Chambersa iz Southamptona u Arsenal 26. jula 2014. godine.
Chambers je prešao u londonski klub potpisavši dugoročni ugovor za neobjavljenu sumu, a pretpostavlja se da je riječ o 16 miliona funti (oko 22,3 miliona eura). Klub sa “Emiratesa” kažnjen je zbog činjenice da je u sklapanje posla osim Chambersovog ovlaštenog agenta Alana Middletona bio uključen i nelicencirani agent Philip Ercolano.

Osim Arsenala u cijelom ovom slučaju kažnjen je i Middleton koji će na račun FA morati da uplati iznos od 30.000 funti (oko 41.700 eura).

“Sve što smo radili u spomenutom transferu radili smo u nadi da je sve po propisima. Nismo imali nikakvog razloga da vjerujemo kako agent igrača nije ovlašten da bude uključen u pregovore. FA je u potpunosti prepoznao činjenicu da nije postojala nikakva namjera da Arsenal nekoga dovede u zabludu. Poboljšaćemo nadzor svih procedura vezanih za transfere igrača, kako se ovakve stvari ne bi više nikada ponovile”, saopšteno je iz Arsenala.

Chambers je od dolaska u redove “topnika” odigrao 39 utakmica i postigao jedan gol.
[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Oznake: