NaslovnicaVijesti"Arsenal nije ni blizu Tottenhama!"

“Arsenal nije ni blizu Tottenhama!”

Bivši trener Tottenham Hotspura Harry Redknapp izjavio je da Arsenal nije ni bllizu njegovog bivšeg kluba, te da imaju sreće što su ove sezone završili iznad svog najvećeg rivala.

Arsenal nije ni blizu Tottenhama!

Velikim dijelom sezone Spursi su bili u utrci za titulu zajedno sa Leicester Cityjem, ali krajem sezone su posustali, te izgubili šanse da postanu novi prvaci Engleske.

No, ipak se činilo da će se završiti na poziciji iznad Arsenala, po prvi put još od 1995. godine, ali i to nisu uspjeli osigurati na kraju.

U posljednje četiri utakmice tim Mauricija Pochettine je osvojio samo dva boda, a u posljednjem kolu su pretrpjeli nevjerovatan poraz protiv Newcastle Uniteda, kada su savladani rezultatom 5-1, te su tako omogućili Arsenalu da još jednom završi iznad njih na tabeli.

No, Redknapp, koji je proveo četiri godine na klupi Tottenhama u periodu od 2008. do 2012. godine, vjeruje da je njegov bivši klub trenutno u boljoj poziciji nego Arsenal.

“Wenger zaslužuje ogromne zasluge jer je završio iznad Tottenhama u ligi, ali znam koji bih tim prije volio voditi”, izjavio je Redknapp za engleski The Telegraph.

“Da budem brutalno iskren, Arsenal nije ni blizu Tottenhama. Arsenal je imao dosta sreće što je završio drugi na tabeli i Arsene Wenger mora kupiti nekoliko igrača preko ljeta kako bi se njegov tim kvalitetom približio Spursima. Trenutno u Tottenhamu vlada razočarenje, ali kad se prašina slegne ovo je još uvijek izvanredna sezona za njih.”

“Kvalificirali su se za Ligu prvaka, što je velika stvar za njihovog predsjednika Daniela Levyja, i to čak direktnom, bez dodatnih kvalifikacija.”

“Arsenal, s druge strane, mora kupovati, puno je posla pred njima. Očajnički im je potreban novi središnji defanzivac i drugi napadač kako bi postigli nešto više. Previše puta ove sezone su imali problema u tim oblastima, dok u timu Spursa ne vidim nikakve stvarne slabosti.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!