NaslovnicaVijestiArsenal prihvatio ponudu za Sancheza, te odmah krenuo po zamjenu!

Arsenal prihvatio ponudu za Sancheza, te odmah krenuo po zamjenu!

Arsenal je danas napustio Alex Oxlade Chamberlain, kojem je ugovor isticao sljedećeg ljeta. Prešao je u Liverpool u transferu vrijednom 38 miliona eura.

Arsenal prihvatio ponudu za Sancheza

Međutim, to nije kraj noćnih mora za navijače Arsenala ovog zadnjeg dana prelaznog roka. Do kraja dana bi se mogla ostvariti najstrašnija moguća vijest.

Klub bi mogao napustiti i Alexis Sanchez, koji se cijelo ljeto povezivao sa odlaskom i kojem također ugovor sa ‘Topnicima’ ističe na kraju ove sezone.

Prema navodima novinara BBC-a Davida Ornsteina, Arsenal nije planirao dovesti zamjenu za Alexa Oxlade-Chamberlaina, ali u slučaju odlaska Čileanca će morati dovesti novo pojačanje.

[su_bonus]

On je napisao: “Arsenal nema plan dovesti zamjenu za Alexa Oxlade-Chamberlaina jer nema dovoljno novca za velika imena.”

“Jedini način na koji će Sanchez napustiti Arsenal je taj da klub dobije veliku odštetu za njega i da dovede pravu zamjenu.”

I to bi se upravo moglo i dogoditi. Prema pisanju Daily Maila, Wenger je poručio čelnicima da što prije kompletiraju transfer zvijezde Monaca Thomasa Lemara, jer po svemu sudeći Sanchez odlazi u Manchester City.

Arsenal je i ranije ovog ljeta slao ponude za Lemara, ali su sve one odbijene, uz poruku da 21-godišnjak neće otići za manje od 80 miliona eura.

Međutim, ‘Topnici’ su navodno prihvatili ponudu ‘Građana’ od oko 60 miliona eura za Alexisa Sancheza, te je dolazak Lemara skoro neminovan.

Jednostavno rečeno, ukoliko Arsenal uspije dovesti Lemara, City će dobiti Sancheza, a hoće li se to desiti do kraja dana, ostaje nam da vidimo.

[su_us_open]

[su_live_koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!