NaslovnicaVijestiArsenal pronašao zamjene za Sancheza i Ozila, evo tko stiže na Emirates

Arsenal pronašao zamjene za Sancheza i Ozila, evo tko stiže na Emirates

Arsenal je danas odigrao neriješeno na gostovanju kod Southamptona. Rezultat je glasio 1-1, a izjednačujući gol u 88. minuti je postigao Olivier Giroud.

Arsenal pronašao zamjene

‘Topnici’ su trenutno na razočaravajućem petom mjestu sa 29 osvojenih bodova nakon 16 odigranih kola.

[su_bbworld]

Međutim, loša pozicija na tabeli nije jedini problem s kojim se Wenger suočava. Naime, dva najvažnija igrača tima Alexis Sanchez i Mesut Ozil po svemu sudeći će uskoro napustiti Emirates stadion.

Čileanac i Nijemac još uvijek nisu odlučili produžiti ugovor sa klubom, a trenutni im ističe na kraju sezone. Wenger je nedavno priznao kako bi njih dvojica mogli otići ukoliko ne produže ugovor do kraja mjeseca, kako bi klub zaradio bar nešto za njih, inače bi sljedećeg ljeta otišli besplatno.

On je tom prilikom rekao: “Još uvijek nije donešena odluka u vezi toga. Da li će napustiti klub u januaru? Morat ćemo razgovarati s njima i vidjeti kako stvari stoje na kraju decembra.”

Navodno, za Sancheza interes već duže vrijeme pokazuje Manchester City, dok se Mesut Ozil povezivao, prvo sa prelaskom u Barcelonu za 20 miliona eura, a zatim i u Manchester United, čiji trener Jose Mourinho je priznao kako postoji mogućnost da Ozil dođe na Old Trafford.

Arsenal pronašao zamjene

Srećom po navijače kluba, francuski stručnjak je za svaki slučaj već pronašao zamjene za njih dvojicu, koje bi trebale stići u klub sljedećeg ljeta.

[su_no1forfootball]

Prema pisanju Daily Maila, u pitanju su veznjak AS Monaca Thomas Lemar, kojeg je Arsenal već pokušao dovesti i u ljetnom prelaznom roku, te zvijezda Paris Saint-Germaina Goncalo Guedes, koji trenutno igra na posudbi u Valenciji.

Ipak, male su šanse da će uspjeti dovesti Lemara, s obzirom da je Monaco proteklog ljeta odbio ponudu upravo od Arsenala od oko 90 miliona eura za jednog od najboljih veznjaka u francuskom prvenstvu.

S druge strane, Guedes bi koštao dosta jeftinije, ali i dalje bi to bila velika cifra. 21-godišnjak trenutno igra u nevjerovatnoj formi u dresu ‘šišmiša’, gdje je jedan od ključnih igrača, te se smatra jednim od najvećih talenata u nogometu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!