NaslovnicaVijestiArsenal započeo pregovore sa mogućim nasljednikom Petra Čecha

Arsenal započeo pregovore sa mogućim nasljednikom Petra Čecha

Ova sezona je po svemu sudeći posljednja za legendarnog češkog golmana Petra Čecha u dresu Arsenala.

Arsenal dovodi Bernda Lenu

Iako se u posljednjih desetak godina smatrao jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji na svijetu , ove sezone je pokazao da ga polako godine sustižu, a i čelnici Arsenala shvaćaju kako je vrijeme za pronalazak njegove zamjene.

Dokaz za to je i činjenica da se u posljednjih nekoliko mjeseci sa prelaskom na Emirates povezuju Jan Oblak, Timo Horn i Jack Butland, a izgleda da su u klubu donijeli odluku o tome kojeg od njih će pokušati dovesti ovog ljeta.

Kako pišu vrlo pouzdane njemačke novine Bild, Arsenal je već započeo pregovore sa zvijedom Bayer Leverkusena Berndom Lenom. Naime, glavni razlog zbog kojeg su se odlučili za njemačkog golmana je njegova otkupna klauzula, koja iznosi samo 22 miliona funti, što je znatno manje od njegove prave vrijednosti.

Pored toga, on je i sam nebrojeno puta priznao kako je spreman napustiti ‘apotekare’. Prije dva mjeseca dao je zanimljivu izjavu za Fussball News, u kojoj je rekao: “Ne znam što će se dogoditi na ljeto. Svi znaju da se osjećam kao kod kuće ovdje u Bayeru i da sam navikao na ovaj stil igre. S druge strane, ovaj dres nosim već sedam godina. Napoli? Pokušali su me dovesti prošlog ljeta, ali klub me nije želio pustiti.”

[su_no1forfootball]

Njegov agent je također priznao kako je klub dobio veliki broj ponuda za njega rekavši: “Ponude su uvijek na stolu, i u Bayeru to znaju, ali za sada nema ništa konkretno.” Pored Arsenala i Napolija, za 26-godišnjaka interes pokazuju i Atletico Madrid, koji ga planira dovesti u slučaju da klub ovog ljeta napusti Jan Oblak, te Liverpool, čiji se trener Jurgen Klopp divi nastupima svog sunarodnjaka.

Leno je u Leverkusen stigao 2012. godine iz Stuttgarta za 7,5 miliona eura, i od tada je ukupno za klub odigrao 303 utakmice, te u 100 njih sačuvao svoju mrežu netaknutom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!