NaslovnicaVijestiArsenalovi navijači oduševljeni Aubameyangovom izjavom o Henryju u prvom intervjuu

Arsenalovi navijači oduševljeni Aubameyangovom izjavom o Henryju u prvom intervjuu

Navijači Arsenala danas su dobili veliki razlog za slavlje, nakon velikog razočarenja ranije u zimskog prelaznom roku, kad je klub napustio najbolji igrač Alexis Sanchez i prešao u redove velikog rivala Manchester Uniteda.

Aubameyang oduševio navijače Arsenala

Danas je potvrđen dolazak napadača Borussije Dortmund Pierre-Emericka Aubameyanga, koji je u londonski klub stigao za 74 miliona eura, te tako postao najskuplje pojačanje u povijesti. Pored toga, špekuliše se kako je i Mesut Ozil potpisao novi trogodišnji ugovor sa ‘Topnicima’.

Gabonski napadač je već nekoliko sezona ubjedljivo najbolji napadač u Bundesligi, uz Roberta Lrewandowskog, i nakon više od mjesec dana špekulacija o njegovoj budućnosti konačno je pronašao novu sredinu.

U svom prvom intervjuu u novom klubu, Aubameyang je pričao o vjerovatno najboljem igraču Arsenala svih vremena, Thierryju Henryju. 28-godišnjak je rekao: “Mislim da ovaj klub ima veliku povijest i tu su igrali igrači kao što je Thierry Henry. On je primjer za nas napadača jer je bio jako brz i postigao je puno golova.”

“Mislim da moram puno raditi da bih bio poput njega. Brz sam igrač i također postižem golove, malo podsjećam na njega. Međutim, kao što sam rekao, moram dosta raditi. Sretan sam što sam se pridružio Mickiju (Mkhitaryanu) u ovom timu. Nadam se da ćemo se što prije vratiti na vrh. Uradit ću sve što mogu da to postignemo.”

[su_watch_live_football]

Nema sumnje da će postati jedan od miljenika navijača ako pokaže i dio onog što je pokazivao legendarni francuski napadač u periodu provedenom na Highburyju. Gabonac je u pet sezona u Borussiji Dortmund odigrao ukupno 213 utakmica u svim takmičenjima, te postigao čak 141 gol i podijelio 36 asistencija. U novom klubu konkurenciju će mu praviti Alexandre Lacazette i Danny Welbeck, s obzirom da je klub napustio dugogodišnji napadač ‘Topnika’ Olivier Giroud.

Arsenal se trenutno nalazi na razočaravajućem šestom mjestu u Premier ligi i ima 42 osvojena boda nakon 25 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!