NaslovnicaVijesti"Arsenalu je potreban karizmatičan napadač poput njega!"

“Arsenalu je potreban karizmatičan napadač poput njega!”

Bivši defanzivac Arsenala, Lauren, vjeruje da se njegov bivši klub treba pojačati ovog ljeta, a također dodaje da im je potreban karizmatičan napadač kao što je zvijezda Barcelone Luis Suarez.

Arsenalu je potreban karizmatičan napadač

Topnici su navodno ponudili 40 miliona funti za Urugvajca još dok je igrao u Liverpoolu 2013. godine, no taj transfer je zaustavio vlasnik ‘Redsa? John W Henry.

Arsenal napad imao je dosta problema sa postizanjem golova ove sezone, a prvi napadač kluba Olivier Giroud je na negativnom nizu od 15 uzastopnih utakmica bez postignutog gola u Premier ligi.

“Ponekad karizmatični lkovi u timu mogu utjecati na ostatak igrača. Volim južnoameričke napadače, Carlosa Teveza, Gonzala Higauina, igrače koji su potpuno predani svojim klubovima”, rekao je Lauren za Goal.com.

“Suarez također. Arsenalu je potreban karizmatičan napadač poput njega. On postiže golove, vraća se nazad kako bi pomogao obrani, ima ambicije i željan je uspjeha. Treba postojati karizmatičan igrač u svlačionici, tako da se ostali igrači ugledaju na njega.”

Bivši reprezentativac Kameruna je dodao: “Arsenal mora pomiješati tehničku kvalitetu i fizičku prisutnost određenih igrača. Gledao sam mnogo njihovih utakmica, bio sam na Emirates stadionu mnogo puta. Moramo promijeniti stil igrača na određenim pozicijama, kao što su centralni defanzivci, vezni red. Potrebno je više ravnoteže između fizičkih i tehničkih igrača.”

“U posljednjih nekoliko godina nismo to učinili, a to bi bilo nešto što bi moglo poboljšati tim. Moramo kupiti napadača. Ne kažem da Giroud nije dovoljno dobar, on je učinio dobar posao, ali ponekad je potreban karizmatičan igrač u timu.”

Trener Topnika Arsene Wenger nedavno je javno izjavio da želi dovesti napadača svjetske klase, a nakon što su propali njegovi pohodi na Suareza i Gonzala Hiugaina, Francuz će morati potražiti treću opciju na tržištu ovog ljeta.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!