NaslovnicaVijestiArsene Wenger dao čudnu izjavu: U padu su, ranjivi su...

Arsene Wenger dao čudnu izjavu: U padu su, ranjivi su…

Trener Arsenala, Arsene Wenger iznenadio je jučerašnjom izjavom koju je dao za britanske medije. Francuz vjeruje da je Barcelona ranjiva, te da je u padu. Kako objasniti ovu izjavu Wengera s obzirom da je Barcelona u sjajnom formi, i vjerovatno su najveći konkurenti za osvajanje Lige prvaka, a špansku Primeru su skoro osigurali.

Arsene Wenger

Katalonci su savladali Arsenala u dvomeču četvrtfinala Lige prvaka sa ukupno 5-1, Arsenal nije imao nikakvih šansi protiv Messija i družine, no izgleda da to nije impresioniralo Wengera.

“U fudbalu je presudna kvaliteta igrača, a s većim prihodima klubovi iz Premiershipa će moći kupovati najbolje igrače, i to će biti naš odgovor.”, kazao je Wenger.

“Klubovi van Engleske su u upadu. Godina engleski klubovi stižu u završinicu Lige prvaka, a ni sada timovi poput Barcelone i Bayerna nisu nedodirljivi. Barca je u dvije utakmice protiv nas bila lošija nego prije.”, dodaje francuski strateg.

Za Arsenalov loš plasman u Premiershipu kriva je jaka liga, što nije slučaj u ligama gdje igraju PSG, Bayern i Barca.

“Oni se mogu šetati prvenstvom prije naše međusobne utakmice. Pa tri dana prije nas Barca je u ligaškoj utakmici (protiv Getafea, nap. a.) nakon 20 minuta vodila s 3:0! Imamju problem rasprodati stadion jer ondje više nema zanimljivog prvenstva, oni mogu birati koliko će ozbiljno i jako ići u svaku utakmicu, što je u Premier ligi nemoguće.”

Arsenalov lov na Premiership se nastavlja se nastavlja protiv Evertona danas, iako je to Leicester skoro već osigurao.

“Neće nas raspored utakmica zbog TV kuća poremetiti, to nam neće biti izgovor ako ne uspijemo. Raspored ne ide na ruku klubovima, ali to nije izgovor jer su Englezi i ranije s tim rasporedom stizali do finala Lige prvaka.”, završava Wenger.

Arsene Wenger je trener Arsenala već od 1996. godine što ga čini trenerom sa najdužim stažom u Ligama petice.

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!