NaslovnicaVijestiArsene Wenger dao zanimljiv savjet svom nasljedniku Unaiju Emeryju

Arsene Wenger dao zanimljiv savjet svom nasljedniku Unaiju Emeryju

Arsenal je danas po prvi put u posljednje 22 godine dobio novog trenera.

Wenger dao savjet Emeryju

Nakon dužeg perioda povezivanja sa brojnim trenerskim imenima širom Europe, novim trenerom kluba iz sjevernog Londona i Wengerovim nasljednikom imenovan je Unai Emery, koji je nešto ranije napustio klupu Paris Saint-Germaina, sa kojim je osvojio domaću trostruku krunu ove sezone .

Prema pisanju engleskih medija posljednjih nekoliko dana, favorit za preuzimanje klupe ‘Topnika’ bio je pomoćnik Pepa Guardiole u Manchester Cityju i bivši igrač Arsenala Mikel Arteta, a pored njega, još jedan bivši igrač kluba se povezivao sa povratkom u klub, a riječ je o legendarnom Patricku Vieiri. Ipak, posao je pripao Emeryju, a kako izvještava Goal, Španjolac je već razgovarao sa Wengerom i pitao ga za zanimljiv savjet.

Naime, Emery ga je upitao koji dio tima bi trebao pojačati ovog ljeta, na što mu je Wenger odgovorio kako bi trebao pripaziti na defanzivnu liniju. Međutim, teško da će bivši trener Valencije, Seville i Spartak Moskve uspjeti dovesti neko ozbiljnije pojačanje u obrani, s obzirom da će na raspolaganju imati tek oko 50 miliona funti. Već neko vrijeme sa dolaskom na Emirates se povezuje zvijezda Borussije Dortmund Sokratis Papastathopoulos, kao i defanzivac Freiburga Caglas Soyuncu, koji bi mogao koštati oko 40 miliona funti.

Emery je na današnjoj press konferenciji priznao kako računa na sve igrače koji se trenutno nalaze u prvom timu, te da još nikog nije otpisao: “Poznajem sve igrače ovdje i mislim da su svi oni vrlo važni. Vjerujem im i razgovarat ću sa svakim od njih. Cilj je raditi naporno sa tim talentiranim igračima koje trenutno imamo.”

Arsenal je osvojio tri puta FA Kup u posljednjih pet sezona pod vodstvom Wengera, ali u tom periodu nije predstavljao ozbiljniju konkurenciju u borbi za titulu u Premier ligi. Emery je spreman to promijeniti: “Cilj nam je boriti se za sve titule. To je vrlo važno za klub koji već dvije godine ne igra u Ligi prvaka. Moramo se vratiti i ponovo pridružiti najboljim klubovima u Premier ligi i u svijetu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!