NaslovnicaVijestiArsene Wenger dobio prvu ponudu otkako je potvrdio odlazak iz Arsenala

Arsene Wenger dobio prvu ponudu otkako je potvrdio odlazak iz Arsenala

Legendarni trener Arsenala Arsene Wenger prošlog tjedna je službeno potvrdio kako napušta klub nakon čak 22 godine.

Wenger postaje najplaćeniji trener

‘Topnici’ će pod njegovim vodstvom posljednji put na Emiratesu aigrati protiv Burnleya sljedećeg vikenda, a utakmica na gostovanju protiv Huddersfielda 13. maja će mu biti posljednja na klupi londonskog tima.

[su_bbworld]

Kako stvari trenutno stoje, preostalo mu je ukupno pet utakmica u svim takmičenjima, ali mogao bi voditi tim u još jednoj dodatnoj utakmici ukoliko prođu u finale Europske lige. S obzirom da su na domaćem terenu odigrali 1-1 u prvoj utakmici protiv Atletico Madrida, na Wanda Metropolitano stadionu će morati ići po pobjedu ukoliko žele proći dalje.

Međutim, iako je već više od dvije decenije u trenerskom poslu, francuski stručnjak ne planira otići u mirovinu, te još uvijek nije poznat njegov sljedeći klub. On je u srijedu na press konferenciji pred utakmicu protiv ‘Jorgandžija’ rekao: “Iskreno, ne znam što ću raditi. Da li ću uzeti odmor? Ne, nastavit ću raditi, to je sigurno. U ovom trenutku nisam spreman za odmor.”

[su_no1forfootball]

S ozbirom da je jučer odlazak iz PSG-a na kraju sezone potvrdio i Unai Emery, pojavile su se špekulacije kako će se Wenger vratiti u rodnu Francusku, te preuzeti tim sa Parka prinčeva. Međutim, kako pišu engleske novine Mirror, jedan klub iz kineske Superlige ga je spreman učiniti najplaćenijim trenerom na svijetu.

Naime, ime kluba još uvijek nije poznato, ali Wenger bi, u slučaju da prihvati ponudu, imao godišnju platu veću od 24 miliona funti, koliko zarađuje izbornik Kine Marcello Lippi, trenutno najplaćeniji trener na svijetu. Za usporedbu, Arsene trenutno u Arsenalu zarađuje ‘samo’ osam miliona funti, duplo manje od cifre koju Pep Guardiola dobija u Manchester Cityju. Teško je zamisliti kako će Wenger odbiti jednu takvu ponudu, ali, s druge strane, novac nikad nije igrao ulogu u njegovoj trenerskoj karijeri, a to dokazuje i činjenica da je toliko dugo ostao u Arsenalu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!