NaslovnicaVijestiArsene Wenger: Kupovina Čecha jedna je od mojih najtežih odluka

Arsene Wenger: Kupovina Čecha jedna je od mojih najtežih odluka

Petr Čech jedan je od najboljih pojedinaca Arsenala ove sezone, no njegov trener Arsene Wenger priznao je da je njegov dolazak jedna od najtežih odluka koje je donio.

čech

Češki reprezentativac je stigao na Emirates iz Chelseaja u transferu vrijednom 10 miliona funti, nakon što Wojciech Szczesny i David Ospina nisu briljirali u prethodnoj sezoni.

Ipak, Wenger kaže kako se dvoumio da li dovesti Čecha, jer još uvijek vjeruje i Ospini, koji je ove sezone druga opcija.

“To je bila vrlo teška odluka za mene jer puno vjerujem Ospini. On je po mom mišljenju jedan od najpotcjenjenijih golmana, pogotovo u Engleskoj. Ali dolazak Čecha je dobra odluka, da ga nisam doveo žalio bih za prilikom. Jedna stvar na kraju krajeva je bitna, svakom timu je potreban vrhunski golman. Mnogo puta sam rekao da je to pozicija koju mnogi ne poštuju dovoljno.”

“Čech je uvijek smiren, dobro komunicira sa svima, odlično se postavlja na utakmicama, dobro predviđa putanju lopte. On je neka vrsta pomoćnog trenera. Najbolja pozicija za trenera je na golu, jer se ne pomjera, a vidi sve. On je kamera koja snima naš tim.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!