NaslovnicaVijestiArsene Wenger: Manchester United je pokušao dovesti našeg igrača

Arsene Wenger: Manchester United je pokušao dovesti našeg igrača

Trener Arsenala Arsene Wenger priznao je da je ostao iznenađen nakon što je Manhester United pokušao dovesti Mathieua Debuchyja na posudbu iz njegovog tima u posljednjim trenucima prijelaznog roka koji je iza nas.

Wenger otkrio kojem igraču najviše vjeruje

Francuski stručnjak je odbio tu ponudu, a Debuchy je nakon toga uspio dogovoriti detalje sa Bordeauxom, gdje je prešao na posudbu do kraja sezone.

Wenger je za Daily Mail o cijelom ovom slučaju rekao: “Manchester United je pokušao dovesti našeg igrača na posudbu. Nadam se da to nije neobično za vas. Ukoliko Manchester United želi kupiti igrača, u redu, ali igrači se posuđuju klubovima koji nemaju sredstava, a ne direktnim konkurentima. Nema ništa šokanto u tome.”

“Istina je da sam ja osobno blokirao taj transfer, i držim se svog mišljenja.”

“Crveni vragovi” su tražili dodatnu opciju na poziciji desnog beka, na kojoj imaju samo Mattea Darmiana, ali Wenger je bio odlučan u svojoj namjeri. Debuchy je želio napustiti Arsenal kako bi više igrao u drugom klubu, te poboljšao svoje šanse da se nađe u timu Francuske na predstojećem Europskom prvenstvu.

Francuz, koji zarađuje 60,000 funti tjedno, nastupio je tri puta za Bordeaux do sada. 30-godišnjak će vjerovatno na kraju ove sezone napustiti Arsenal, u kojem se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj postavi.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!