NaslovnicaVijestiArsene Wenger nezadovoljan rezultatom protiv Crystal Palacea

Arsene Wenger nezadovoljan rezultatom protiv Crystal Palacea

Arsene Wenger nikako nije mogao da bude zadovoljan, pošto je njegov tim danas ispustio dva boda protiv Crystal Palacea. Menadžer Arsenala priznao je da je remi (1:1) protiv Crystal Palacea “loš rezultat”, nakon utakmice u kojoj su ih “Orlovi” zaustavili na Emiratesu, i ostavili na diobi trećeg mjesta sa Manchester Cityjem, dok za vodećim Leicesterom i dalje zaostaju 13 bodova.

Arsene Wenger

Gunnerse je u vođstvo doveo Alexis Sanchez u 46. minutu, na asistenciju Dannyja Welbecka. Međutim, nisu uspjeli da sačuvaju tri boda, kažnjeni su u 81. minutu pogotkom Yannicka Bolasiea, prizemnim šutom u bliži ugao Petra Cecha.

Wenger smatra da je njegovom timu nedostajalo samopouzdanja da mirno privede meč kraju. Govoreći za Sky Sports nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, rekao je: “Razočaravajući rezultat za nas, naravno. Imali smo veliki posjed koji nismo uspjeli da materijalizujemo u čiste šanse.”

“Nedostajalo nam je malo promjene ritma danas. Mislim da je naša pas igra bila pomalo spora. Na kraju krajeva, mislim da nismo imali sreće jer su oni postigli jedan gol iz jednog šuta na gol. Iako nije djelovao nezaustavljivo, možda je šut iznenadio Cecha, ali možda je trebalo i da ga spriječimo. Teško je kriviti pojedince.”

“Zaista smo se trudili, nešto nam je falilo, i možda je to do samopouzdanja. Htjeli smo da zadržimo rezultat i dominaciju u igrui, no nije nam pošlo za rukom. Ovo je zaista loš rezultat za nas.”

[su_sportingbet]

Bivša zvijezda Arsenala, Thierry Henry, smatra da Arsenal treba da zaboravi na titulu i fokusira se na borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

“Palace je imao priliku i za pobjedu, iako Welbeck jeste imao šansu i bilo je opasnih situacija oko šeanaesterca gostiju, ali po meni, to nije dovoljno, pogotovo kući.”

“Momci su sigurno razočarani jer su izgubili i poslednji tračak nade za titulu, sada je stvarno gotovo. Moraju se koncentrisati i izboriti mjesto među prvih četiri.”

Sledeći izazov za Gunnerse je utakmica protiv West Bromwich Albiona u Premier ligi, u četvrtak na Emiratesu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!