NaslovnicaVijestiArsene Wenger objasnio zašto Ozilu i Sanchezu istječu ugovori

Arsene Wenger objasnio zašto Ozilu i Sanchezu istječu ugovori

Mesut Ozil i Alexis Sanchez se konačno vraćaju u formu nakon teškog starta sezone. Sanchez ima tri gola u zadnje četiri utakmica, dok je Ozil zabilježio dva, sa pet asistencija.

Arsene Wenger objasnio

Njihova forma za Topnike je pomogla klubu da se popne na mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali prošlu subotu ih je poraz od 3-1 protiv Manchester Uniteda vratio na peto mjesto na tabeli Premier lige.

Arsenal je već osvojio svoju skupinu u Europskoj ligi uoči sinoćnje utakmice protiv BATE Borisova na Emiratesu, koju su pobijedili sa čak 6-0, no Sanchez i Ozil nisu bili u sastavu. Wenger je rotirao.

Ipak, Wenger bi mogao da mnogo više koristi Sancheza i Ozila u nokaut fazama, sa Europskom ligom koja bi mogla biti karta za Ligu prvaka, ukoliko Arsenal ne uspije da se plasira kroz Premier ligu.

[su_bonus]

Ali, naravno to će ovisiti o tome da li će igrači otići u siječnju ili ne.

Ugovori Ozila i Sancheza bi trebali isteći na kraju ove sezone, a slobodni su da razgovaraju sa stranim klubovima o besplatnom transferu od sljedećeg mjeseca.

S vrlo stvarnom mogućnošću dvije njihove zvijezde koje bi mogle otići besplatno, Wenger je izjavio da neće biti prodani, a niti jedan igrač izgleda neće produžiti svoje trenutne ugovore.

Umjesto toga, napravio je zapanjujuću i prilično bizarnu tvrdnju da ova situacija o njihovim ugovorima zapravo ima koristi za njih.

[su_watch_live_football]

On kaže da su igrači koji se približavaju završetku ugovora ‘gladniji’ u odnosu na druge, jer oni žele da se poboljšaju što više kako bi stigla što bolja ponuda za njih.

“Kada momčad dobro igra, održavate određenu dosljednost, to ne znači da igrači koji ne igraju imaju manje poštovanja od mene, a indeks ‘gladi’ za igrom pada sa dužinom ugovora.”

Wengerovo uvjerenje moglo bi imati smisla da Ozil i Sanchez igraju za nove ugovore sa klubom koji ih želi pustiti besplatno.

Međutim, suprotno je, jer oba igrača žele otići, a Arsenal ih očajnički želi zadržati.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!