NaslovnicaVijestiArsene Wenger odlučio: Ostajem i sljedeće sezone

Arsene Wenger odlučio: Ostajem i sljedeće sezone

Arsene Wenger je na klupi Arsenala od 1996. i nikada nije bilo više nezadovoljstva navijača nego ove sezone. Wengera nerijetko navijači sa tribina tjeraju iz kluba zbog loših rezultata Arsenala, sve su češći transparenti protiv Wengera, ali francuskog stručnjaka to ne interesuje.

Arsene Wenger

Nedavno je vlasnik Arsenala Alisher Usmanov rekao kako je njegov prioritet da zadrži Francuza na klupi svoga tima, jer Arsenal, pod njegovim vodstvom, ima odlične rezultate, rekao je ovaj biznismen. Usmanov je takođe rekao da se suosjeća sa Wengerom zbog velikog pritiska na leđima, i jer mu je pod moranjem pobjeda u svakom meču, što je teško očekivati.

“Arsenal ima stabilne rezultate. Uvijek smo među najboljima u Engleskoj, to je dobro, i mogu vam reći da sam zadovoljan. Sport je takav da imate dobre i loše rezultate. Bez ikakve sumnje, klub mora da zadrži Arsenea Wengera”, riječi su ovog biznismena.

Francuski strateg je i ranije govorio da je ubijeđen da će ostati na klupi ‘Topnika’, a to je i danas potvrdio u intervjuu za beIN Sport.

“Mogu vam reći da kritike i nisu baš dobro došle kada se boriš za naslov prvaka, pogotovo nakon utakmice sa Tottehamom gdje nam je nedostajalo sreće. Dajem sve od sebe klubu kojeg volim i uopšte ne sumnjam da ću biti na klupi i sledeće godine. O onome što ljudi pričaju i ne posvećujem baš previše pažnje.”, riječi su Wengera za beIN.

Francuz je u Arsenalu od davne 1996. godine i od tada sa Arsenalom osvojio 3 puta Premiership, 6 puta FA kup, i četiri puta engleski Superkup. Prije Arsenala vodio je Nagoyu, Monaco i Nancy. U Arsenalu je za dvadeset godina napravio, možemo slobodno reći, odlične rezultate, pogotovo u sezoni 2003-04 kada Arsenal nije doživio niti jedan jedini poraz, po čemu je Wenger i dalje rekorder u Premiershipu.

Arsenal se trenutno nalazi na trećem mjestu u Premiershipu, a do kraja imaju još osam utakmica.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!