NaslovnicaVijestiArsene Wenger: On bi mogao napustiti Arsenal

Arsene Wenger: On bi mogao napustiti Arsenal

“Walcott bi mogao napustiti Arsenal”, izjavio je trener kluba Arsene Wenger izjavio, koji nije siguran da li će Theo Walcott ostati u klubu ovog ljeta.

Walcott bi mogao napustiti Arsenal

Walcott se ove sezone mučio sa pronalaskom forme, a posljednji put je nastupio u još u veljači kada je njegov tim poražen protiv Manchester Uniteda rezultatom 3-2 u Premier ligi.

27-godišnjak je postigao samo pet golova ove sezone u Premier ligi i još uvijek nije uspio uvjeriti navijače da je dostojan igranja u Arsenalu.

U posljednje vrijeme pojavilo se i dosta špekulacija da bi engleski reprezentativac mogao napustiti Emirates stadion ovog ljeta, a Wenger je priznao da bi te špekulacije mogle biti i tačne, jer ni sam nije siguran da li će Walcott i sljedeću sezonu provesti u njegovom timu.

“Walcott bi mogao napustiti Arsenal. Ne razmišljam trneutno o transferima, ali mislim da je prošao kroz vrlo loš period. Međutim, odgovorio je na pravi način, počeo je raditi više i trenirati više. Čak i sada možete vidjeti da je motiviran i fokusiran. Vidjet ćemo kako će završiti ovu sezonu.”

Walcottovo mjesto u posljednjih nekoliko tjedana u prvoj postavi preuzeo je Nigerijac Alex Iwobi, koji je impresionirao. Pored toga, i Danny Welbeck se oporavio i također zadržao Walcotta izvan startnih jedanaest u posljednje vrijeme.

Theo je kreirao samo 17 prilika ove sezone u Premier ligi, a od toga samo dvije su upisane kao asistencije za brzonogu 14-ku Arsenala.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!