NaslovnicaVijestiArsene Wenger: On je Arsenalova verzija Franka Lamparda!

Arsene Wenger: On je Arsenalova verzija Franka Lamparda!

Trener Arsenala Arsene Wenger vjeruje da je Aaron Ramsey ima sve što je potreno da zamijeni Mesuta Ozila kad god bude potrebno, a čak ga je i uporedio sa legendarnim Frankom Lampardom.

Wenger uporedio Ramseya sa Lampardom

26-godišnjak je pod vodstvom Wengera igrao nekoliko pozicija u Arsenalu. Ove sezone ima problema sa povredama, ali francuski stručnjak i dalje vjeruje u njegov kvalitet.

“U mojoj glavi Ramsey je igrač koji može postići između 10 i 15 golova godišnje. On je naša verzija Franka Lamparda. Stiže u protivnički kazneni udarac i može puno trčati. Fizički, on ima kombinaciju izdržljivosti, moći i sposobnosti da održi visok tempo.”

“U ponedjeljak je izgledao spremno, ali nadam se da će takav ostati do kraja sezone jer je važan igrač. Sposoban je igrati i napad i obranu, on je važan dio sistema koji želimo igrati.”

“Ovi tipovi igrača su vrlo važni. Također mislim da je trenutno u svojim najboljim igračkim godinama. On ima sve što je potrebno da preuzme ulogu Mesuta Ozila. Kada je Ozilu potreban odmor, umjesto njega može igrati Aaron.”

Mjesec dana prije kraja sezone, velški reprezentativac je skupio ukupno 23 nastupa u svim takmičenjima, te postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Otkako je stigao u klub 2008. godine iz Cardiff Cityja, ukupno je odigrao 290 utakmica, u kojima je postigao 46 golova i podijelio 43 asistencije.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!