NaslovnicaVijestiArsene Wenger otkrio šta planira raditi nakon odlaska iz Arsenala

Arsene Wenger otkrio šta planira raditi nakon odlaska iz Arsenala

Trener Arsenala Arsene Wenger otkrio je kako je odlučan nastaviti trenirati klubove sve dok to bude moguće, te priznao da voli raditi s igračima iz dana u dan.

Wenger otkrio šta nakon Arsenala

Također je dodao da bi mogao uskoro početi trenirati nogometne reprezentacije, te da nikad ne planira otići u mirovinu.

68-godišnjak, koji je u prošlosti bio povezivan sa preuzimanjem reprezentacija Francuske i Engleske, priznao je kako je to opcija nakon što napusti Arsenal 2019. godine, kada mu ističe ugovor sa londonskim klubom.

U izjavi za beIN Sports, francuski stručnjak je rekao: “Možda ću jednog dana trenirati reprezentacije, ali za sada volim biti uključen u klupsku svakodnevnicu jer to je pravi test.”

“Četiri ili pet tjedana je drugačije iskustvo, pravi test je svakodnevno kontrolisati određeni tim. Međutim, neću uvijek imati fizičku snagu da to radim.”

“Moj život je povezan s nogometom i moja budućnost u nogometu zavisi od mog fizičkog stanja, ali do kraja života planiram ostati uključen u nogomet. Bit ću trener što je duže moguće.”

Na pitanje da li bi mogao voditi neku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, koje se održava u Kataru, Wenger je rekao: “Možda, postoji mogućnost da budem na klupi određene reprezentacije.”

Wenger je na klupu Arsenala stigao davne 1996. godine, a nedavno je proslavio jubilej stigavši do svoje 800. utakmice kao trener u Premier ligi. Tokom ove 21 godine, koliko je tu, njegov klub je tri puta osvajao Premier ligu, sedam puta FA Kup, te sedam puta Community Shield. Međutim, posljednji put su bili prvaci Engleske 2004. godine.

Arsenal se trenutno nalazi na šestom mjestu u Premier ligi sa samo 19 osvojenih bodova i vrlo lošom gol razlikom od +4 nakon 11 odigranih kola. U posljednjem kolu ih je savladao Manchester City visokim rezultatom 3-1, dok će u sljedećem kolu, koji je na rasporedu ovog vikenda, igrati veliki derbi Sjevernog Londona protiv rivala Tottenham Hotspura kod kuće.

Spursi su, s druge strane, trećeplasirani sa četiri boda više od ‘Topnika’, te im je potrebna pobjeda ukoliko žele ostati u utrci za borbu za titulu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!