NaslovnicaVijestiArsene Wenger: Postoji mogućnost da obojica napuste Arsenal u januaru

Arsene Wenger: Postoji mogućnost da obojica napuste Arsenal u januaru

Trener Arsenala Arsene Wenger danas je priznao kako postoji mogućnost da u zimskom prelaznom roku iz kluba odu najveće zvijezde Alexis Sanchez i Mesut Ozil.

Wenger otkrio da bi zvijezde mogle napustiti Arsenal

S obzirom da njih dvojica ugovor sa Topnicima imaju do sljedećeg ljeta, klub iz sjevernog Londona će ih pokušati prodati ove zime kako bi izbjegao njihov odlazak bez odštete na kraju sezone.

Wenger je priznao da su pregovori s njima dvojicom u toku, iako još uvijek nije određen rok do kojeg moraju donijeti konačnu odluku.

Iako se francuski stručnjak nada da će Sanchez i Ozil produžiti vjernost Arsenalu, on je odbio isključiti opciju njihove prodaje u januaru.

“U ovoj situaciji smo predvidjeli svako rješenje. Postoji mogućnost da obojica napuste Arsenal u januaru”, rekao je Wenger.

[su_watch_live_football]

“Međutim, uvijek sam govorio da činjenica da igrač nije produžio ugovor ne znači da će napustiti klub. Obojica su sretni ovdje i nadam se da se situacija može okrenuti. Trenutno nismo blizu zaključenja dogovora.”

Gubitak Ozila bi bio ogroman udarac za Arsenal, s obzirom da nijedan igrač iz Premier lige prošle sezone nije stvorio više prilika od njega (89), a ove sezone je već kreirao 15 prilika.

S druge strane, Sanchez je prošle sezone bio ubjedljivo najbolji igrač kluba sa 24 ligaška gola u 38 nastupa. U posljednjih nekoliko dana pojavile su se špekulacije kako bi se čileanski reprezentativac mogao vratiti u Barcelonu upravo u zimskom prelaznom roku, dok su za Ozila interes pokazali Manchester United i Inter.

[su_bonus]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!