NaslovnicaVijestiArsene Wenger prihvatio optužbe FA Engleske

Arsene Wenger prihvatio optužbe FA Engleske

Trener Arsenala Arsene Wenger rekao je danas da će prihvatiti optužbe Fudbalskog saveza Engleske za nedolično ponašanje na pvenstvenoj utakmici protiv Burnleya.

optužbe

Arsenal je u nedjelju pobijedio Burnley s 2:1, a Wenger momčad u završnici utakmice pošto je vrijeđao i gurao četvrtog suca Anthonyja Taylora.

On je bio ljut jer je u trećem minutu nadoknade vremena dosuđen penal za Burnley, koji je poslije toga izjednačio na 1:1. Wenger je trebalo da ode na tribine, ali je ostao u tunelu i odbio se pomakne odatle, jer je želio odgleda utakmicu do kraja. Četvrti sudac mu je rekao da mora pomaknuti, poslije čega ga je Wenger gurnuo.

Wenger se ispričao i zatražio saslušanje u Savezu.

“Rekao sam što sam imao, a ostalo će biti diskretnije. Ne znam da li ću ni koliko ću biti kažnjen. Jedino što mogu reći je da sam bio iznenađen isključenjem, a poslije toga sam otišao u tunel, gdje je i trebalo da budem . Već sam rekao da ću prihvatiti optužbe FA i nemam mnogo što dodati. Dovoljno sam odrastao da stanem iza svojih postupaka “, rekao je Wenger, prenio je BBC.

FA je 2012. godine tadašnjeg trenera Newcastlea Alana Pardewa kaznio s 20.000 funti i suspenzijom od dvije utakmice zbog guranja suca tijekom utakmice s Tottenhamom.

“Kada se ne ponašam onako kako mislim da bi trebalo, kažem da nisam u pravu. Ja sam strastven, potpuno sam posvećen poslu i želim pobjeđujem”, rekao je Wenger.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!