NaslovnicaVijestiArsene Wenger: Velika četvorka Premier lige je stvar prošlosti

Arsene Wenger: Velika četvorka Premier lige je stvar prošlosti

Trener Arsenala Arsene Wenger izjavio je da je tracicionalna engleska veliča četvorka stvar prošlosti, nakon što je Leicester City osvojio titulu ove sezone.

Velika četvorka Premier lige

Takozvana ‘velika četvorka’ se u posljendjih deset godina razmjenjivala na tronu Premier lige, a činili su je Manchester United, Arsenal, Chelsea, te Manchester City, koji je u toj četvorci u posljednjih par godina zamijenio engleskog velikana Liverpoola.

Klubovi poput Tottenhama i Evertona nekoliko puta su uspijevali završiti u elitnom kvartetu, a ove sezone je Leicester nadmašio svaka očekivanja i osvojio svoju prvu premierligašku titulu u povijesti kluba.

Arsenal je treći na tabeli, dok se Manchester United se, s druge strane, bori za top četiri i igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, a je Chelsea daleko ispod svih na devetom mjestu. Wenger smatra da s količinom novca koji dobijaju premierligaški klubovi, velika četvorka Premier lige postaje stvar prošlosti.

“Veliko je pitanje da li se ono što se dogodilo Leicesteru ove sezone može dogoditi ponovo, jer svi engleski timovi kupuju igrače”, rekao je Francuz za Sky Sports.

“Razlika na tržištu između onih timova koji stvarno naprave razliku i kupe najbolje igrače i onih slabijih timova koji dovode slabije igrače, ali srčanije i borbenije, je da takvi timovi imaju veću podršku i manja očekivanja. A možda će nas sljedeće sezone iznenaditi klub za koji niko ne očekuje da će osvojiti. Svi engleski klubovi imaju dovoljno novca da dovedu dobra pojačanja.”

“Tu je West Ham koji se seli na novi stadionu i od toga će imati ogromnu financijsku korist. Tottenham također pravi novi stadion. U samo nekoliko godina timovi u engleskoj će se još više izjednačiti i vidjet ćemo još ovakvih iznenađenja. Zanimljivo je pitanje koliko timova može do titule sljedeće sezone? Ja ne znam, teško je reći, puno je kandidata.”

“Može se svašta dogoditi. Klubovi sa dna lige mogu kupiti najbolje igrače u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji, tako da imaju potencijal za izgradnju velikih momčadi.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!