NaslovnicaVijestiArturo Vidal otkrio šta je Claudio Bravo rekao suigračima prije sinoćnjih penala

Arturo Vidal otkrio šta je Claudio Bravo rekao suigračima prije sinoćnjih penala

Tko bi pomislio da će na utakmici koju igraju Cristiano Ronaldo i Alexis Sanchez junak biti Claudio Bravo?

Vidal otkrio šta je Bravo rekao suigračima prije sinoćnjih penala

Upravo se to desilo sinoć u polufinalnom okršaju Kupa Konfederacija između Portugala i Čilea, kada je golman Manchester Cityja obranio tri penala i odveo svoj tim u finale takmičenja.

Bravo je sinoć obranio penale Ricarda Quaresme, Joaoa Moutinha i Nanija, a zvijezda Portugala Cristiano Ronaldo nije ni stigao izvesti svoj penal.

Čileanski golman iza sebe ima razočaravajuću sezonu u kojoj je dosta kritikovan od strane engleskih medija zbog loših nastupa u dresu ‘Građana’, ali je ipak sinoć dokazao da je i dalje jedan od najboljih na svojoj poziciji.

I dok su Portugalci promašili sva tri penala, Čileanci su bili precizni. Redom su za mjesto u finalu, koje je na rasporedu 2. jula na Krestovsky stadionu, pogađali Arturo Vidal, Charles Aranguiz i Alexis Sanchez.

Vidal, koji je odigrao sjajnu utakmicu, pohvalio je svog golmana nakon iste, te dodao da kako je Bravo njemu i njegovim suigračima rekao da će obraniti najmanje dva ili tri penala u penal seriji.

“Claudio je izvanredan. Rekao nam je prije početka izvođenja da će obraniti najmanje dva ili tri penala”, otkrio je Vidal za ESPN.

Pregled sinoćnje utakmice možete pogledati u priloženom videu.

Čile će u finalu takmičenja igrati protiv boljeg iz druge utakmice polufinala između Njemačke i Meksika, koja je na rasporedu večeras.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!