NaslovnicaVijesti"Arturu Vidalu je potreban doktor, voli da pije i ponaša se nekontrolisano"

“Arturu Vidalu je potreban doktor, voli da pije i ponaša se nekontrolisano”

Bivši izbornik Čilea i trenutni izbornik Argentine Jorge Sampaoli otkrio je kako je dok je vodio Čile imao dosta problema sa svojim igračima.

Arturu Vidalu je potreban doktor

57-godišnji Argentinac je klupu čileanske reprezentacije preuzeo u novembru 2012. godine, te sa njom osvojio dvije uzastopne Copa Americe.

Nakon toga je odlučio otići i preuzeo Sevillu koju je vodio prošle sezone, a ovog ljeta se odlučio vratiti vođenju reprezentacija, te je preuzeo svoju Argentinu koju je uspješno odveo na Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji sljedeće godine.

Međutim, Čile iza sebe ima neuspješne kvalifikacije, a Sampaoli otkriva da Čileanci imaju dosta problema, koji su postojali dok je i on bio na klupi selekcije.

[su_no1forfootball]

“Nitko od njih nije bio na pravoj razini za kvalifikacije koje su se bližile. Arturu Vidalu je potreban doktor specijalista. Voli piti i ponaša se nekontrolisano. Kada smo se vraćali avionom iz Lime, pitao me je može li otvoriti bocu piva koju je kupio na aerodromu.”

“Uz pomoć posade u avionu, on i još nekoliko igrača su kasnije dobili bocu viskija. Znao sam da je krivac Vidal.”

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama, vezni igrač Bayern Munchena odlučio je oprostiti se od reprezentacije.

[su_no1forfootball]

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!