NaslovnicaVijestiAshley Young: Za Manchester United igrat ću na bilo kojoj poziciji

Ashley Young: Za Manchester United igrat ću na bilo kojoj poziciji

Igrač Manchester Uniteda koji je nerijetko osporavan od strane navijača kluba sa Old Trafforda, Ashley Young rekao je da bi za ovaj klub igrao na bilo kojoj poziciji. Young je nedavno bio podvrgnut operaciji zbog povrede prepona prošle godine. Pod palicom Louisa van Gaala, Young je igrao na više pozicija uključujući desnog beka, krilo i krilnog napadača.

Ashley Young

Bivši igrač Watforda i Aston Ville je veoma dug period propustio zbog povrede prepona.

U porazu od Tottenhama 3-0 na White Hart Laneu, Ashley Young je završio kao napadač, no on kaže da bi uživao da su dobili tu utakmicu.

“Uživao bih da smo to dobili. Bio je to razočaravajući dan. Igrao sam tamo kad sam bio mlađi par puta.”, rekao je Young za Manchester Evening News.

“Naravno da uživam kada igram u timu, gdje god da me postavi ja ću dati 100% od sebe. Očito, ja sam krilo. Ove sezone sam dobro igrao pozadini, mislim da samo još nisam igrao na poziciji golmana i centralnog veznog.”

“Ako me trener želi vidjeti kao krilo, beka ili napadača, ja ću dati sve od sebe, znam da mogu igrati te pozicije. Definitivno ću biti spreman za igru u nedelju ako Louis van Gaal računa na mene.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Ashley Young će vjerovatno imati ulogu u posljednje četiri utakmice u sezoni, od kojih su tri utakmice u Premiershipu i jedna u finalu FA kupa protiv Crystal Palacea. Iako je malo vjerovatno da će on početi te utakmice, njegova prisutnost na klubi i sposobnost da u bilo kojem trenutku uđe u igru će biti korisna za Louisa van Gaala u samom finišu ove sezone.

30-godišnji nogometaš je karijeru počeo u Watfordu, a zatim igrao za Aston Villu. 2011. godine se pridružio Manchester Unitedu za koji je od tada nastupao 107. puta. Young je debitovao za reprezentaciju Engleske 2007. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!