NaslovnicaVijestiAssou-Ekotto kritikovao Mbappea zbog nevjerovatnog razloga, Francuz mu uzvratio

Assou-Ekotto kritikovao Mbappea zbog nevjerovatnog razloga, Francuz mu uzvratio

Krilni igrač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe odgovorio je Benoitu Assou-Ekottu, koji ga je kritikovao zbog izjava o tome kako namjerava pomoći razvoju sporta u Africi.

Assou-Ekotto kritikovao Mbappea

Mbappe, francuski reprezentativac, čiji su roditelji porijeklom iz Kameruna i Alžira, ovog tjedna sastao se na ručku sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom i njegovim kolegom, nedavno izabranim predsjednikom Liberije i bivšim nogometašem, Georgeom Weahom.

Jedna od tema razgovora bila je razvoj sporta u Africi, a 19-godišnjak je nakon razgovora otkrio kako bi volio uložiti svu svoju energiju na projekte kako bi pomogao ostvarenju tog cilja. On je rekao: “Bilo je nekih tema koje su mi drage srcu. Iako sam Francuz, imam afričke korijene. Pomoći afričkom sportu da se razvije je vrlo važno za mene, i ukoliko mogu iskoristiti svoju reputaciju ili druga sredstva da pomognem, to ću i učiniti. Postoji mnogo stvari u Africi koje treba učiniti. Uložit ću svu svoju energiju kako bih pomogao.”

Bivši kamerunski reprezentativac i zvijezda Tottenham Hotspura Benoit Assou-Ekotto, koji je u karijeri odlučio nositi dres Kameruna, unatoč tome što je rođen u Francuskoj, na ovu izjavu je oštro reagovao napisavši na svom twitter profilu: “Ovi europski igrači afričkog porijekla, koji imaju Afriku u svojim srcima i žele pomoći afričkom sportu, bla bla bla, dok biraju igrati za europske reprezentacije, nasmijavate me! Ipak, izgleda kako imate dobar razlog.”

Assou-Ekotto je za reprezentaciju nastupio na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine u Brazilu, kada je glavom udario svog suigrača Benjamina Moukandjoa na utakmici protiv Hrvatske, a njegov tim je takmičenje završio na posljednjem mjestu u grupi, bez ijedne pobjede u tri odigrane utakmice.

I kao odgovor na tu tvrdnju, Mbappe je spomenuo upravo taj incident, koji je značio kraj reprezentativne karijere za 33-godišnjeg defanzivca. Kylian je napisao: “Ovi europski igrači afričkog porijekla, koji imaju Afriku u svojim srcima i žele pomoći afričkom sportu, bla bla bla, dok se tuku sa suigračem na međunarodnoj sceni 2014. godine, tjeraju me na smijeh. No, to su vaše vrijednosti.”

Mbappe i Assou-Ekotto su već imali jedan sukob ranije ove sezone, kada je Mbappe postigao gol na svoj debiju za PSG u pobjedi od 5-1 na gostovanju kod Metza u septembru, a upravo defanzivac Metza je dobio crveni karton zbog prekršaja na bivšoj zvijezdi Monaca. Ovaj dvojac će se ponovo sastati sljedećeg mjeseca na Parku prinčeva.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Grad Leverkusen istražuje mogućnost da se jedna ulica nazove po Xabiju...

0
Prema navodima njemačkog časopisa Spiegela, postoji mogućnost da se u bliskoj budućnosti u gradu Leverkusenu odluči nazvati ulicu po španjolskom nogometnom treneru Xabiju Alonsu,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!