NaslovnicaVijestiAtletico Madrid je prvi finalista Lige prvaka

Atletico Madrid je prvi finalista Lige prvaka

Nogometaši madridskog Atletica plasirali su se u finale Lige prvaka, unatoč porazu u Münchenu od Bayerna sa 2:1. Španjolci u finalu, koje je na programu 28. svibnja u Milanu, čekaju boljeg iz duela Manchester City – Real Madrid.

Atletico Madrid

Madriđani će imati priliku da treći put u klupskoj povijesti budu na posljednjoj prepreci ka tituli prvaka Europe jer su prošli zbog gola u gostima, poslije trijumfa na Vicente Calderonu 1:0.

Gol vrijedan plasmana u finale djelo je Antoinea Grizemanna u 54, dok su strijelci za Bavarce bili Xabi Alonso u 31. i Robert Lewandowski u 74. minuti.

Bayern je bio potpuno dominantan večeras, naročito u drugom poluvremenu, kada se Atletico potpuno povukao i odlučio da se brani. Oba tima promašila su po penal.

Bayern je poveo u 31. minuti iz slobodnog udarca, kada je Xabi Alonso s oko 16 metara šutirao, a lopta se odbila o živi zid i ušla u gol.

Samo tri minute kasnije, Bayern je mogao steći odlučujuću prednost, ali je promašio penal. Jose Maria Jimenez povukao je protivnika na zemlju u šesnaestercu, a sudac je dosudio jedanaesterac. Thomas Müller je izveo, šutirao je u lijevu stranu, ali se Oblak bacio i dobio loptu.

Bayern je dominirao i imao posjed, a Atletico se koncentrirao na kontranapade, što se isplatilo u 54. minuti.

Fernando Torres je došao do lopte na sredini terena i proslijedio loptu u naprijed do Antoinea Griezmanna, koji je iskoristio to što je obrana Bavaraca istrčala, izašao sam pred Manuela Neuera i sigurno ga savladao.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Inicijativa Bayerna se isplatila u 54. minuti, kada je nakon jedne akcije Arturo Vidal glavom s desne stative prebacio loptu na drugu stranu, gdje je našao Robert Lewandowski i glavom vratio prednost Bayernu, 2:1.

Atletico je mogao riješiti utakmicu u 84. minuti, kada je dosuđen penal pošto je Javi Martinez srušio Torresa na samom rubu šesnaesterca. Torres je izveo penal, ali je viđena gotovo identična situacija kao kod penala Bayerna: izvođač je šutirao u lijevu stranu, a vratar je odbio.

Bayern je nakon toga krenuo u silovite napade, ali su obrana Atletica, Oblak i sportska sreća donijeli Atleticu drugo finale u posljednje tri godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!