NaslovnicaVijestiAtletico Madrid od sljedeće sezone na novom stadionu

Atletico Madrid od sljedeće sezone na novom stadionu

Novi stadion nogometaša Atletico Madrida biće spreman za početak sezone 2017/2018, potvrdio je predsjednik Enrique Cerezo. Bivši atletski stadion La Peineta, nedaleko od Vicente Calderona, potpuno je rekonstruiran i imaće kapacitet 70.000 mjesta, po najvišim standardima i bit će prvi s potpunim LED osvjetljenjem.

e4e63e11beafb107fd23a01c1379f031

“Novi stadion bit će spreman za manje od godinu dana. Naporno radimo s lokalnom vladom i gradom kako bismo za sljedeću sezonu instalirali nova svjetla, servise, parking, restorane i ostale prateće sadržaje. Još nismo nismo odlučili koje ime ćemo da damo stadionu.”, rekao je Cerezo, a prenosi Marca.

Planovi oko novog stadiona službeno su otkriveni 2009. godine, ali je pretprpljeno niz nesuglasica, prije svega oko zemljišta s gradskim vlastima. Za ovaj pothvat “jorgandžije” su izdvojile ukupno 240 milijuna eura, dok će sadašnji stadion Vicente Calderon biti srušen i izgradiće se park pod imenom Atletico Madrid.

Vicente Calderon se prvobitno zvao Manzanares, ali je poslije ime stadione preimenovano u čast predsjednika kluba, Vicentea Calderonea. Stadion je 2003. godine dobio UEFA-inu ocjenu od pet zvjezdica, i zanimljivo, time postao prvi stadion sa pet zvjezdica u Španjolskoj.

Atletico Madrid je trenutno prvi na tablici Primere sa 15 bodova, a iza njega su Real Madrid sa istim brojem bodova a lošijom gol razlikom. Sevilla se nalazi na trećem mjestu sa 14 bodova, dok je Barcelona četvrta sa bodom manje.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!