NaslovnicaVijestiAtletico Madrid u Premier ligi pronašao zamjenu za Antoinea Griezmanna

Atletico Madrid u Premier ligi pronašao zamjenu za Antoinea Griezmanna

Atletico Madrid je sinoć slavio rezultatom 3-0 protiv Marseillea u finalu ovosezonske Europske lige, a sjajan nastup je upisao Antoine Griezmann, koji je postigao dva gola, a taj drugi gol bi mu mogao biti i posljednji u dresu madridskog kluba.

Atletico Madrid želi Martiala

Mnogo je špekulacija u posljednje vrijeme vezanih za budućnost francuskog napadača, a prema pisanju mnogih španjolskih medija u proteklih mjesec dana, on je već sve dogovorio sa Barcelonom, u koju odlazi ovog ljeta.

Katalonski klub će navodno aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, koja iznosi oko 100 miliona eura, a na Camp Nouu će se pridružiti kolegama iz reprezentacije Samuelu Umtitiju, Ousmaneu Dembeleu i Lucasu Digneu.

Kako danas izvještavaju francuske novine Le10Sport, čelnici Atletica su već pronašli zamjenu za njega, a riječ je o napadaču Manchester Uniteda Anthonyju Martialu, koji će gotovo sigurno napustiti Old Trafford ovog ljeta zbog neslaganja sa trenerom Joseom Mourinhom, koji ne računa na njegove usluge sljedeće sezone. Anthony Martial je ove sezone postigao devet golova u 30 nastupa u Premier ligi, od čega je 12 puta ulazio sa klupe, a njegov tim je završio na drugom mjestu, iza prvaka Manchester Cityja.

Pored ‘Jorgandžija’, interes za bivšu zvijezdu Monaca već dugo vremena pokazuje i prvak Italije Juventus, čiji predstavnici su već održali početne pregovore sa Martialovim agentom. Engleski mediji također pišu kako su ‘Crveni vragovi’ zainteresovani za desnog beka Atletico Madrida Šimu Vrsaljka, koji bi mogao biti uključen u moguću razmjenu.

Martial je u Manchester United stigao u ljeto 2015. godine iz Monaca za čak 60 miliona eura, te su mu u to vrijeme mnogi predviđali da će postati jedan od najboljih igrača u Premier ligi. Međutim, nije uspio opravdati očekivanja, te je u ukupno 135 nastupa za ‘Crvene vragove’ u svim takmičenjima postigao 36 golova i podijelio 26 asistencija. Pored toga, zbog loše forme ove sezone on se nije našao ni na listi putnika za predstojeće Svjetsko prvenstvo kada je u pitanju reprezentacija Francuske, za koju je postigao tek jedan gol u 18 nastupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!