NaslovnicaVijestiAtletico Nacional: Posvetiti ćemo trofej Chapecoenseu!

Atletico Nacional: Posvetiti ćemo trofej Chapecoenseu!

Nogometaši Atletico Nacionala će, ako osvoje Svjetsko prvenstvo za klubove, trofej posvetiti poginulim članovima brazilskog Chapecoensea.

trofej

“Prethodnih nekoliko tjedana je bez sumnje bilo veoma teško. Chapecoense osjećamo kao svoju braću. Moramo osvojimo turnir za njih”, rekao je trener Atletica Reinaldo Rueda pred polufinale.

Atletico je u srpnju osvojio Copa Libertadores, čime je stekao pravo sudjelovanja na turniru u Japanu.

Kolumbijski klub se u finalu Copa Sudamericana trebao sastati s Chapecoenseom, ali se srušio avion koji je prevozio brazilsku ekipu i tada je poginuo skoro cijeli tim.

Čelnici Atletica su tražili od vladajućeg tijela južnoameričkog nogometa da se titula pobjednika Copa Sudamericana dodjeli Chapecoenseu.

Nogometaš Atletica Felipe Aguilar kazao je da je svima u njegovom klubu čast što je trofej prepušten Chapecoenseu.

“Dogodila se velika nesreća i želimo odamo počast žrtvama i njihovim obiteljima tako što ćemo osvojiti trofej i odnijeti im kući”, kazao je Aguilar.

Prvi protivnik na putu ka trofeju klupskog prvaka svijeta, Atleticu će biti japanska Kashima, koja je već eliminirala Auckland i Mamelodi Sundowns.

Trener Atletica je naveo da je Kashima dobro organiziran tim, jak u kontranapadima, i da će utakmica biti intenzivna.

“Predstavljamo sve klubove Južne Amerike i na našim ramenima je velika odgovornost”, kazao je Rueda.

Utakmica između Atletica i Kashime igraće se sutra od 11:30 po srednjoeuropskom vremenu, dok će se tri sata ranije u drugom polufinalu sastati meksička America i Real Madrid.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!