NaslovnicaVijestiAtletico zasluženo prošao dalje, Bayern preokrenuo u Lisabonu za polufinale

Atletico zasluženo prošao dalje, Bayern preokrenuo u Lisabonu za polufinale

Nogometaši Barcelone u prvoj utakmici na Camp Nouu su slavili sa 2-1, i to nakon preokreta, ali večeras su poraženi na Vicente Calderoneu sa 2-0 i tako ispali iz Lige prvaka, a hrabri Atletico Madrid zasluženo se našao u polufinalu Lige prvaka!

Atletico

Barcelona ove sezone neće odbraniti titulu Lige prvaka i tako postati prvi tim kojem je to pošlo za rukom. Tradicija se nastavlja…

Atletico Madrid je bolje ušao u utakmicu, a imali su i nevjerovatnu podršku sa tribina, te ih je konstantno nosio huk njihovih navijača. U osmoj minuti sjajni Griezmann je šutirao glavom ali Ter Stegen je odbranio udarac. U 30. minut je, kako se čini, Gerard Pique igrao rukom ali sudija nije ništa svirao. Prvi već pokušaj katalonskog tima viđen je tek pred kraj prvog poluvremena kada je Leo Messi šutirao iz slobodnjaka preko gola.

Gol koji je odlučio susret postigao je Antoine Griezmann u 37. minuti nakon fantastičnog centaršuta Saula. Griezmann je glavom pogodio za veliko slavlje na Vicente Calderoneu.

Kako se bližio kraj utakmice Barcelona je sve više napadala, ali napadi nisu urodili plodom. Najbolju šansu Barcelona je imala u 67. minuti kada je Suarez šutirao direktno u Oblaka. Sjajna kontra Atletica u 87. minuti krunisana je golom. Felipe Luis je pogodio Iniestu u ruku, a sudac pokazao na bijelu tačku odakle je siguran bio Griezmann za konačnih 2-0. Posljednju šansu Barcelona je imala iz slobodnjaka Messija, ali on je šutirao pored gola. Prije toga, možemo reći, Barcelona je oštećena za penal jer je igrač Atletica rukom igrao u šesnaest metara.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Bayern se plasirao u polufinale Lige prvaka sa ukupnih 3-2 protiv Benfice. Večeras su u Lisabonu ova dva tima remizirala 2-2.

Veliku radost na stadionu Da Luz donosi Raul Jiminez u 27. minuti kada je pogodio za prednost od 1-0, ali radost Portugalaca nije dugo trajala. U 38. minuti sjajnu akciju bavarskog tima završio je Arturo Vidal koji je pogodio za 1-1.

Ovim rezultatom otišlo se na odmor, a sedam minuta nakon nastavka Bayern je stigao do vodstva od 2-1 što je značilo kraj svih nada za Benficu. Ipak, Benfice se spasila poraza jer je Anderson Talisca sjajnim golom postavio konačan rezultat – Benfica 2-2 Bayern!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!