NaslovnicaVijesti"Aubameyang bi postigao više golova u Bayern Munchenu"

“Aubameyang bi postigao više golova u Bayern Munchenu”

Napadač Borussije Dortmund bi postigao i više golova ukoliko bi igrao u Bayern Munchenu, izjavio je legendarni igrač bavarskog kluba Giovane Elber.

pierre-emerick_aubameyang

Gabonski reprezentativac je trenutno najbolji strijelac Bundeslige sa 20 golova, a prati ga Robert Lewandowski sa 19, te Thomas Muller sa 14 golova.

Elber, koji je igrao u dresu Bayerna u periodu između 1997. i 2003. godine, vjeruje da bi Pierre-Emerick Aubameyang postizao puno više golova ukoliko bi zaigrao na Allianz Areni, te je dodao da će borba za titulu najboljeg strijelca biti neizvjesna do samog kraja.

“Lakše je zabijati golove u Bayern Munchenu nego u Borussiji Dortmund ili bilo kojem drugom klubu”, rekao je Elber za Goal.com.

“Aubameyang bi postigao čak i više golova tamo. On igra jako dobro i uvijek je zabavno gledati ga.”

“Mislim da će biti neizvjesna borba između Aubameyanga i Lewadowskog. Muller također ima dobar osjećaj za postizanje golova, ali Lewandowski i Aubameyang su u vrhunskoj formi.”

Robert Lewandowski i Mario Gotze su napustili Borussiju Dormund i prešli u redove velikog rivala Bayerna, a Elber vjeruje da nije nemoguće da i Aubameyang krene istim putem.

Na pitanje novinara da li bi moglo doći do tog transfera, on je odgovorio: “Naravno, svaki dobar igrač je zanimljiv za Bayern Munchen. Bayern je doveo igrače iz Borussije kao što su Gotze i Lewandowski. Sada će biti teško, ali do toga bi moglo doći.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!