NaslovnicaVijestiAubameyang napušta Borussiju ove zime: Sinoć ga pratili skauti europskih velikana

Aubameyang napušta Borussiju ove zime: Sinoć ga pratili skauti europskih velikana

Veliki broj europskih velikana poslao je svoje skaute da prate napadača Borussije Dortmund Pierre-Emericka Aubameyanga na sinoćnjoj utakmici protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Aubameyang napušta Borussiju ove zime

Gabonski reprezentativac je postigao dva gola u porazu svog tima rezultatom 3-2, te je tako nastavio svoju sjajnu ovosezonsku formu.

[su_bonus]

Aubameyang napušta Borussiju ove zime?

Međutim, uprkos tome što postiže golove, Aubameyang je trenutno navodno nezadovoljan u Borussiji iz Dortmunda, koju planira napustiti u predstojećem zimskom prelaznom roku.

On se povezivao sa odlaskom i u nekoliko prethodnih sezona, a glavni kandidat za njegovo dovođenje bio je njegov bivši klub AC Milan, ali do transfera nije došlo.

Ipak, izgleda da Rossoneri još uvijek nisu odustali od njega, te su sinoć poslali svoje skaute da ga prate, a imali su šta i vidjeti.

Pored AC Milana, svoje predstavnike su poslali i brojni premierligaški, uključujući Chelsea i Liverpool, kao i Everton.

‘Karamele’, na čiju klupu je nedavno stigao novi trener Sam Allardyce, trenutno ima velikih problema sa pronalaskom prave zamjene za Romelua Lukakua, koji je proteklog ljeta prešao u Manchester United za cifru od čak 85 miliona eura.

[su_oglas]

U istom prelaznom roku pokušali su dovesti Oliviera Girouda i Diega Costu kao zamjene, ali obojica su odbili ponude. Dolazak vrhunskog napadača sigurno će biti prioritet za novog trenera sljedećeg mjeseca, a ukoliko bi na Goodison stigao Aubameyang, to bi bilo poprilično nevjerovatno.

Jedan od razloga zbog kojeg Aubameyang želi napustiti Borussiju, pored toga što se zasitio igranja u Bundesligi, je navodno i taj što se nedavno posvađao sa klubom. On je bio suspendovan zbog ‘disciplinskih razloga’, te je ta suspenzija izazvala veliko nezadovoljstvo i želju za odlaskom.

Otkako je stigao u klub 2013. godine, on je postigao čak 141 gol u svim takmičenjima, te postao jedan od najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku.

Ove sezone je u ukupno 20 nastupa u svim takmičenjima postigao nevjerovatnih 19 golova, od čega 11 golova u 12 nastupa u Bundesligi, te je trenutno drugi strijelac tog takmičenja, odmah iza Roberta Lewandowskog.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!