NaslovnicaVijestiAubameyang: Prošle godine bih se možda i pridružio PSG-u, ali sada ne

Aubameyang: Prošle godine bih se možda i pridružio PSG-u, ali sada ne

Napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang priznao je da je bio blizu prelaska u Paris Saint-Germain prošle godine, ali da je ove godine tu mogućnost u potpunosti odbacio.

Arsenalu za Aubameyanga

Aubameyang trenutno ima sezonu iz snova, postigao je čak 18 golova u 17 utakmica. Tim iz Dortmunda se trenutno nalazi na drugom mjestu u Bundesligi, ali se mogu pohvaliti najboljim napadačem lige, kojeg će teško biti zadržati na kraju sezone.

Reprezentativac Gabona im je u tom poslu već učinio veliku uslugu odbacivši mogućnost prelaska u francuskog prvaka PSG-a, koja se u tokom ljeta mnogo spominjala u medijima.

“Transfer u PSG? Prošle godine to je bila realna mogućnost, ali danas ne. Ne želim se vraćati u Francusku”, rekao je 26-godišnjak za francuski Canal+.

“Da li sam sretan u ovom timu? Očito da jesam, jer kada imamo ovako vrhunske igrače, napadaču ostaje lakši dio posla.”

PSG se trenutno nalazi na prvoj poziciji u francuskoj ligi i ima ogromnu bodovnu prednost. Trenutno imaju 21 bod više od drugoplasiranog, a odigrali su samo 22 utakmice, slavivši u 19 njih, a neriješeno su odigrali tri puta.

Gotovo je sigurno da će “Parižani” obraniti titulu prvaka, ali, dok Zlatanu Ibrahimoviću ističe ugovor na kraju sezone, a Edinson Cavani je predmet sve češćih špekulacija o mogućem odlasku iz kluba, u PSG-u su u potrazi za vrhunskom zamjenom, a jedna od opcija je Aubameyang, koji je u Francuskoj već igrao za Saint-Etienne.

“Još uvijek pratim francusku ligu i navijam za AS Saint-Etienne. Bilo bi dobro kada bih mogao igrati protiv njih ove godine sa Borussijom Dortmund u Europa ligi. Želim pokazati starim navijačima kako sam napredovao.”

Aubameyang će za sada ostati u Njemačkoj, a cilj mu je, kako kaže, osvojiti titulu i sa trona skinuti Bayern Munchen. On je osvojio nagradu za Afričkog igrača godine za prošlu godinu, kada je završio ispred Yaye Tourea, a igrač Manchester Cityja nije nimalo bio zadovoljan tim izborom, te je kritizirao organizatore. Međutim, napadač Dortmunda je iznenađen Toureovom reakcijom.

“Pričao sam sa Andre Ayewom, nisam shvatio njegovo ponašanje (Toureovo). Ali to nije važno. Godina je bila duga, a ja nisam bio loš. Povrijedili su me njegovi komentari, sramotan potez je uradio.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!