NaslovnicaVijesti"Aubameyang u Arsenalu? To je ono što me motivira!"

“Aubameyang u Arsenalu? To je ono što me motivira!”

Napadač Arsenala Olivier Giroud izjavio je kako mu špekulacije da je njegov zainteresovan za novog napadača pružaju dodatnu motivaciju.

Aubameyang u Arsenalu?

Arsenal je u posljednja dva prijelazna roka povezivan sa dolaskom novog napadača, a među kandidatima su bili Karim Benzema, Edinson Cavani i Pierre-Emerick Aubameyang. Arsene Wenger je na kraju ipak odlučio da mu napadač nije potreban, i tako olakšao Giroudu, koji je ostao glavna napadačka opcija u timu “Topnika”.

[su_netbet_cura]

Francuski reprezentativac, kojeg samo četiri ligaška gola dijele od postizanja istog bola golova kao u sezoni 2013/14, kada je postigao 16 golova, vjeruje da prilika koju dobija da odgovori svim kritičarima pomaže mu da napreduje na višu razinu.

“Očito je da me takve špekulacije motiviraju jer kada se igrač previše opusti, mislim da možda i ne daje najbolje od sebe”, izjavio je Giroud za Arsenalovu službenu stranicu.

“Aubameyang u Arsenalu? To je ono što me motivira. Dakle, takve špekulacije mi ponekad pomažu, kako bi mi pomogle da dokažem da saslužujem mjesto u timu. To je dio posla i današnjeg nogometa. U svakom prijelaznom roku spominje se ime nekog drugog igrača koji bi navodno trebao postati novo pojačanje kluba.”

“Moramo se nositi s tim i ostati fokusirani na tim i svoju igru. Moramo davati najbolje od sebe i to je ono što ja pokušavam. Zadovoljan sam svojim prvim dijelom sezone.”

Gioroud je dodao da još uvijek može razviti svoju igru, navodeći da je rad sa glavom dio koji zahtijeva poboljšanje.

“Dosljednost je moj cilj, uvijek želim biti bolji i bolji. Znam kakve su moje mogućnosti, zadovoljan sam svojim učinkom za sada i želim nastaviti ovako. Uvjeren sam da mogu postati još bolji.”

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!