NaslovnicaVijestiAubameyang: Želim igrati za Real

Aubameyang: Želim igrati za Real

Napadač Dortmunda, Pierre Emerick Aubameyang, zagolicao je maštu navijačima Reala otkrivši obećanje svom djedi da će igrati za madridski klub.

igrati

Zvijezda Dortmunda, Pierre Emerick Aubameyang, nakon sjajnog izdanja na Santiago Bernabeu, otkrio je da je obećao svom djedi da će zaigrati za Real Madrid.

Njegova majka govorila je o mogućoj selidbi u glavni grad Španjolske, a i sam Aubameyang je dao nagovještaj da bi mogao da obuče dres “kraljevskog” kluba.

U sinoćnjem okršaju protiv Reala, koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini, Gabonac je postigao gol i upisao asisistenciju.

Aubemeyang je vezan ugovorom za Dortmund do 2020. godine, i dok ističe da je srećan na Signal Iduna Parku, namjerava da ispuni obećanje porodici.

“Da, još uvijek želim igrati za Real, to je obećanje koje sam dao svom djedi”.

“Trenutno se osjećam jako dobro u Dortmundu, a što se tiče budućnosti, vidjećemo”.

Aubemeyang je blistao na Santiago Bernabeu, te je bio najzaslužniji što se njegov tim vratio iz zaostatka od dva gola i tako završio na prvom mjestu.

“Nije nam bitni protiv koga igramo. Na poluvremenu smo razgovarali o tome kako svi znamo da možemo napraviti nešto, i bili smo odlični u drugom dijelu”.

Real je došao u vođstvo od 2:0 golovima Karima Benzeme, da bi nakon sat vremena igre Aubameyang vratio nadu “Milionerima”, a dva minuta prije kraja asistirao Marcu Reusu za izjednačenje.

Reus je istakao kako je Aubameyangov nastup pokazao koliko je on bitan za Dortmund.

“Zasluge za 2:2 pripadaju Aubameyangu 99%, i tek 1% meni. Bilo je vrlo važno vratiti se iz onakvog zaostatka”.

“Počeli smo poprilično loše, nismo dobro završili neke izgledne kontre, Real je takođe imao svoje šanse, tako da smo imali i malo sreće”.

“U osmini finala nema lakih protivnika”, završio je Reus.

KLADI SE NA POBJEDNIKA LP

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!