NaslovnicaVijestiAxel Witsel potvrdio da želi napustiti Zenit ovog ljeta

Axel Witsel potvrdio da želi napustiti Zenit ovog ljeta

Veznjak ruskog Zenita Axel Witsel otkrio je da namjerava napustiti Rusiju ovog ljeta nakon što je saznao za interes Tottenham Hotspura.

Axel Witsel potvrdio da želi napustiti Zenit

Belgijski reprezentativac je prošlog ljeta povezivan sa prelaskom u Premier ligu, a Chelsea je bio jedan od klubova koji je zainteresovan za njegove usluge.

Međutim, Witsel je odbio ponudu londonskog tima i odlučio ostati na Petrovsky stadionu nakon što je njegov tim osvojio Rusku Premier ligu samo nekoliko mjeseci ranije.

Njegova budućnost u klubu još jednom se dovodi u pitanje, jer nakon što je saznao za interes Tottenhama, 27-godišnjak je priznao da je spreman napustiti Rusiju ovog ljeta, a Zenit bi rado pristao na njegovu prodaju s obzirom da mu ugovor ističe na kraju sljedeće sezone.

“Još uvijek imam ugovor koji ističe sljedeće godine, a u klubu znaju kako se osjećam. Volio bih igrati u boljoj ligi”, rekao je Witsel za belgijske medije.

“Ne mogu reći da ću 100 posto otići, ali nisam razgovarao sa čelnicima oko produženja ugovora i moja namjera je napustiti klub ovog ljeta. Želim se fokusirati na završetak sezone na dobroj razini, zatim slijedi Europsko prvenstvo, a poslije ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

“Razgovarao sam s nekoliko klubova prošlog ljeta, ali Zenit me je želio zadržati jer su me registrovali u Ligi prvaka, a nije bilo vremena zta zamjenu. Kada igrač ima samo godinu dana do isteka ugovora, klub ne može tražiti previše novca za njega. Sumnjam da će Zenit i sada tražiti 40 miliona eura za mene.”

Witsel je karijeru počeo u belgijskom Standard de Liegeu, a za prvi tim je debitovao još u rujnu 2006. godine. Nakon što je postao jedan od ključnih igrača u klubu, prešao je u Benficu 2011. godine, iz koje je samo godinu dana kasnije otišao u ruski Zenit u transferu vrijednom 33 miliona funti.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!