NaslovnicaVijestiBajkoviti rastanak: Guardiola prihvata odlazak Joe Harta, ali pod jednim uslovom

Bajkoviti rastanak: Guardiola prihvata odlazak Joe Harta, ali pod jednim uslovom

Bajkoviti rastanak jednog od najboljih golmana svijeta i Manchester Cityja. Da li je Guardiola dovoljno lud da pusti ovakav potencijal? Pep Guardiolina era u Manchester Cityju je u tijeku, a španjolski taktičar sada ima jednu utakmicu pod svojim vodstvom u Premier ligi.

Bajkoviti rastanak

Dok je bivši menadžer Barcelone doista osigurao pobjedu, ona sigurno nije uvjerljiva kao što su to Građani očekivali protiv Sunderlanda, gdje su pobijedili 2-1. Da li Guardiola može napraviti ekipu bolju nego prošle sezone, može li osvojiti Premier ligu u svojoj prvoj sezoni? Sve su to pitanja koja se sada pitaju navijači Građana. Kladionice Bet365 i Betfair su im dale najveće šanse za osvajanje Premiershipa nego bilo kojem drugom timu u Engleskoj ( sa koeficijentima 3.00 i 3.25)

Screenshot_21

UPLATI!
Screenshot_20

UPLATI!

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!


Međutim, jedna od glavnih tema utakmice je bio Joe Hart. Osim toga, čini se da će Guardiola prihvatiti njegov odlazak, ako mogne naći dostojnu zamjenu.

Unatoč tome što je postao jedan od najboljih svjetskih golmana, Hart nikada nije dosegao svoj puni potencijal. Velike greške su ga koštale.

Takva podloženost greškama su posebno bile upečatljive na Euru 2016, gdje je 29-godišnjak nakon slobodnog udarca Garetha Balea, loptu ugurao u svoju mrežu, a također je bio glavni krivac za ispadanje Engleske od Islanda.

Još više, ovaj vikend se činilo da će Guardiola zaboraviti one greške u Francuskoj, ali Hart je ostavljen na klupi u pobjedi protiv Sunderlanda, gdje je Guardiola izabrao Caballeroa u početnoj postavi. To je sigurno pokrenulo neka dodatna pitanja o budućnosti Harta.

Guardiola će izgleda biti više nego sretan da pokaže Hartu izlaz sa Etihada, ali samo pod uslovom da nađu i dovedu novi broj 1., koji bi zauzeo njegovo mjesto.

Klub sa Etihada je bio povezan sa velikim brojem golmana tijekom ovog ljeta. Pobjednik Eura 2016, Rui Patricio se pokazao kao najnoviji prijedlog, dok je Barcelonin duo Marc-Andre ter Stegen i Claudio Bravo također spominjan.

[su_euro_soccer_bonus]

Slijedom toga, Guardiola jasno istražuje brojne puteve mogućih ulaganja. Čini se da dosta teško ide traženje novog čovjeka među Manchester Cityjevim stativama.

Što se tiče Harta, kao najvjerovatnije odredište se spominje Everton. Ali, nakon čudesnog nastupa Maarteen Stekelenburga protiv Tottenhama u subotu, prelazak Harta na Goodison Park ne bi značilo zagarantovanu prvu postavu.

To sve kulminira u slabe izglede za Harta. Čini se da 29-godišnjak nije više stalni prvotimac kao što je to bio u Manchesteru i da njegova prodaja neće biti problem.

Međutim, čak i sa nedavnim pogreškama, novi menadžer Građana će vjerovatno ponovo razmotriti situaciju Joe Harta na Etihadu.

U drugom kolu Premier lige, Manchester City će svoje snage odmjeriti sa Stokeom u gostima, gdje će Guardiola imati šansu da pokaže navijačima sa Etihada da on ima ono što je potrebno za osvajanje Premier lige ove sezone.

Screenshot_22

UPLATI!
[su_bet365_200_bonus_mali]

[frontpage_news widget=”35134″ name=”Dugoročne oklade”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!