NaslovnicaVijestiBale izazvao pobunu u svlačionici Real Madrida?!

Bale izazvao pobunu u svlačionici Real Madrida?!

Gareth Bale, reprezentativac Walesa, zatražio je ogromno povećanje plate u Real Madridu u novom ugovoru, na nezadovoljstvo ostalih sugirača u svlačionici, piše španjolski list Sport.

koliko je Bale zaista plaćen (3)

Zvijezda Reala postavila je poprilično visoke finansijske uvjete, što je izazvalo negativne reakcije u svlačionici kraljevskog kluba, pošto smatraju da Velšanin nije zasluđio toliku povišicu svojim igrama za Real u poslednje vrijeme.

Napadaču Reala porasli su apetiti nakon što je predvodio svoju zemlju do polufinala Eura u Francuskoj, a izabran je u uži izbor za UEFA igrača godine, nakon što je osvojo titulu Lige prvaka sa kraljevskim klubom.

27-godišnjak zahtijeva plaću od čak 17 miliona eura po sezoni na Santiago Bernabeu u svom novom ugovoru.

Bivši igrač Tottenhama vezan je sadašnjim ugovorom za Real do 2019, ali nada se da će postići sporazum sa klubom iz Madrida za produžetak saradnje.

Bale je stigao u Madrid 2013. godine u transferu vrijendom 100 miliona eura, a prošle sezone je bio ponajbolji igrač Reala u napetoj utrci za titulom, u kojoj je Barcelona na kraju izašla kao pobjednik.

Zaista, Velšanin je u prosjeku postizao više golova na 90 minuta u prosjeku nego Cristiano Ronaldo, i nada se da će nastaviti u istom ritumu i ove sezone, dok se Portugalac još uvijek oporavlja od povrede zadobijene u finalu Eura.

Međutim, prema izvorima Mirrora bliskim klubu iz Madrida, Bale je omiljena ličnost u Realovom trening kampu Valdebebasu, a Sportove tvrdnje bi trebalo uzeti s rezervom, pošto se radi o katalonskom mediju naklonjenom Barceloni.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!