NaslovnicaVijestiBale odgovorio Pellegriniju

Bale odgovorio Pellegriniju

Menadžer Manchester Cityja, Manuel Pellegrini, rekao je da su izabranici Zinedina Zidanea imali sreće u sinoćnjem revanšu polufinala Lige prvaka, ali Gareth Bale ističe kako su u potpunosti zaslužili plasman u finale.

Bale

Bale je odgovorio na opasku Pellegrinija, u kojoj je menadžer ‘Građana’ naglasio kako je Real Madrid ‘srećno’ stigao do finala.

Real Madrid trijumfovao je sa 1:0, autogolom Fernanda, koji je zakačio i skrenuo loptu u mrežu nakon upravo Baleovog šuta, savladavši Joea Harta i postavivši konačan rezultat utakmice. Prva utakmica na Etihadu završena je bez golova, pa će Real u milanskom finalu ukrstiti koplja sa Atleticom, u reprizi finala iz 2014.

Pellegrini je istakao da je sreća bila na strani kluba iz Madrida u obe napete utakmice, dok je Hart frustriran načinom na koji je primio jedini gol u dvomeču.

Međutim, Bale kaže da je njegov tim u potpunosti zaslužio plasman u finale, nakon što su držali konce u svojim rukama skoro sve vrijeme, u obe utakmice.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

“Ne mislim da smo bili srećni.”

“Imali smo malo sreće kod gola, ali očigledno, kontrolisali smo posjed lopte. Bilo je trenutaka u kojima smo bili opasni, ali čini mi se da nisu imali šut u okvir gola na dvije utakmice – možda samo jedan. Definitivno smo zaslužili pobjedu.”

“U polufinalima je vrlo važno biti snalažljiv – niko ne želi da napravi grešku. Imali smo dovoljno sreće da postignemo gol i to je ta razlika.”

Bale se zahvalio navijačima sa Santiago Bernabeua na podršci, i pozvao ih da im daju vjetar u leđa i u Milanu, u finalu protiv Atletica 28. maja na San Siru.

“Navijači su bili sjajni, siguran sam da će takvi biti i u Milanu”, dodao je Bale.

“Zaista su nam pružili podršku, i vrlo smo srećni što smo uspjeli da se plasiramo u finale nakon dvije teške utakmice protiv Manchester Cityja, u kojima smo morali da damo sve od sebe”, završio je Velšanin.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!