NaslovnicaVijestiVlasnik Paris Saint-Germaina odlučio kupiti jedan od najvećih engleskih klubova!

Vlasnik Paris Saint-Germaina odlučio kupiti jedan od najvećih engleskih klubova!

Kako danas izvještavaju brojni engleski i francuski mediji, vlasnik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi navodno je započeo pregovore oko kupovine engleskog velikana Leeds Uniteda.

Vlasnik PSG-a kupuje Leeds United

Predsjednik ‘Qatar Sports Investmentsa’ (QSI) danas se navodno sastao sa vlasnikom Leedsa Andreom Radrizzanijem kako bi razgovarao o mogućoj kupovini. On je otkupio PSG 2011. godine, pretvorivši ih u europskog giganta u proteklih osam godina, potrošivši za to vrijeme preko milijardu eura na pojačanja.

Sada, kako navodi L’Equipe, 45-godišnjak je pažnju usmjerio na klub sa Elland Roada, čijeg trenera Marcela Bielsu planira zadržati u slučaju uspješne kupovine. U proteklih nekoliko mjeseci pisalo se kako Al-Khelaifi razmišlja o kupovini kluba iz Engleske, a tada je Nottingham Forest navodno bio njegov prvi izbor.

Međutim, sada se čini kako je Leeds prva opcija, ali kupovina neće biti nimalo lagana, s obzirom da vlasnici kluba pregovaraju sa čak šest različitih potencijalnih investitora, pored QSI-a. Ukoliko dođe do dogovora, Leeds bi se bez ikakve sumnje za kratko vrijeme vratio u Premier ligu, a PSG bi tako dobio mogućnost da šalje igrače na posudbu u Englesku. Što će se dogoditi, ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko tjedana.

Leeds je protekle sezone završio na trećem mjestu u Championshipu sa 83 osvojena boda iz 46 odigranih kola, te tako obezbijedio učešće u play off-u za ulazak u Premier ligu, gdje je poražen u polufinalu protiv Derby Countyja ukupnim rezultatom 4-3.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!