NaslovnicaVijestiBalotelli promašio nemoguće, pa potom napravio nevjerovatan potez!

Balotelli promašio nemoguće, pa potom napravio nevjerovatan potez!

U derbiju 32. kola italijanske Serije A i jednom od najvećih evrpskih derbija, Juventus je sinoć na San Siru savladao AC Milan rezultatom 1:2 i došao na korak od nove titule.

Balotelli promašio nemoguće, pa potom napravio nevjerovatan potez!

Bila je ovo vrlo izjednačna i dobra fudbalska predstava dostojna derbija. Ignazio Abate imao je prvu priliku za Milan u 9. minuti. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali je pogodio stativu. Rossoneri su došli u vodstvo golom Alexa u 18. minuti koji je bio najviši u skoku nakon ubacivanja Balotellija iz kornera.

Međutim, devet minuta kasnije Mandžukić izjednačava rezultat na 1:1 na dodavanje Morate i sa neriješenim ishodom se otišlo na poluvrijeme. U nastavku obje ekipe su imale nekoliko šansi, a pokušaje domaćina je sjajno zaustavljao Gianluigi Buffon.

U 51. minuti Mario Balotelli je napravio nesvakidašnji potez. Prvo je s nekoliko metara promašio veliku priliku. Kako je lopta od golmana Buffona završila na prečki, Balotelli je pokušao neviđenu prevaru. Rukom je ugurao loptu u mrežu, ali je sudija to vidio, te mu je pokazao žuti karton.

Igrala se 65. mniuta kada je Paul Pogba pogodio mrežu Rossonera za potpuni preokret. Claudio Marchisio je ubacio loptu iz kornera, Pogba je odlično primio i postigao pogodak koji je torinskoj momčadi donio novu pobjedu, kojom je zadržao šest bodova prednost ispred drugoplasiranog Napolija, šest kola prije kraja Serije A.

[su_bet365_live_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!