Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Barcelona bi mogla biti izbačena iz La Lige ukoliko se dogodi ovo…

Barcelona bi mogla biti izbačena iz La Lige ukoliko Katalonija dobije nezavisnost. Uz Katalonske parlamentarne izbore koji se odvijaju kasnije ove sedmice, došlo je do još više interesovanja da Katalonija dobije svoju nezavisnost.

Barcelona

Međutim, Javier Tebas, predsjednik Španske fudbalske lige, upozorio je klubove iz Barcelone – FC Barcelonu i Espanyol – da će biti protjerani iz La Lige ako se ova želja Katalonskog naroda ostvari.

Prema izvještajima Mirrora, on je rekao: “Njima neće biti dozvoljeno da igraju u La Ligi, jer to zakon ne bi dozvolio.”

“Španjolski sportski zakon čvrsto tvrdi da jedina druga država koja može učestvovati u domaćim natjecanjima je Andorra.”

Ali Tebas je rekao da on čvrsto vjeruje da se Katalonija neće odovojiti od Španije.

Španjolski državni sekretar za sport Miguel Cardenal, također je težio tom argumentu, upozoravajući Katalonske divove da oni rizikuju da se pretvore u klubove kao što su Celtic ili Ajax ako bi se stekla ta nezavisnost.

Za Španski list AS, on je rekao: “Sportske težnje Katalonskih klubova bi bile drugačije (ukoliko bi Katalonija dobila nezavisnost).”

“Barca, na primjer, će se pretovriti u tim kao što su Ajax, Celtic ili Standard Liege, i u najboljem slučaju bi dostizali do nokaut faze ili četvrt finala Lige prvaka. To nije da bih stvorio paniku, to je samo puka realnost.”

Ova situacija seže daleko od fudbalskog svijeta, ali isključenje iz Lige BBVA bi bio težak udarac za Katalonske klubove.

Za sada, 23-puta šampioni La Lige – su postali neutralni što se tiče debate o nezavisnosti, da bi se mogli skoncentrisati na svoje ciljeve ove sezone.

Luis Enrique sa svojim timom bježi dva boda klubovima iz Madrida, i priprema se za sutrašnju utakmicu protiv Celta Vigo-e u gostima.

[touchcarousel id=’1′]

Kladjenje forum

Oznake: