Barcelona dovodi bivšu zvijezdu Manchester Uniteda i Arsenala

Barcelona dovodi bivšu zvijezdu Manchester Uniteda i Arsenala, prema pisanju Mundo Deportiva. Da kažemo da Robin van Persie proživljava loše trenutke, mislimo da bi bili u pravu. Bivši napadač Arsenala i Manchester Uniteda ima 32 godine, a posljednjih nekoliko sedmica možemo da mu oprostimo što misli da mu se karijera bliži kraju.

Barcelona dovodi

Video koji je izašao iz Fenerbahce-ove posljednje utakmice, pokazuje da je Van Persie totalno nezainteresovan na zagrijavanju, prije nego što je sjeo na klupu Turskih divova.

Ovo je praćeno autogolom za Holandiju protiv Češke, i ako to nije napravilo razliku u toj utakmici i ne prolaženje Holandije na Euro 2016, činilo se da je to bio pokazatelj kako su pali u formi u odnosu na onu ekipu koja je završila treća na Svjetskom prvenstvu. Arsenalovim navijačima se to svidjelo.

Dakle, na naslovnicama Mundo Deportiva je danas došlo nešto kao olakšanje za Van Persia, ako je istina za te glasine koje kruže da je Barcelona zainteresovana za njegove usluge i da su spremni da ga potpišu u januaru.

Prema Xavier Munozu, Barca bi ponudila u pola manje novca za Van Persija u januaru.

Robert Fernandez, tehnički direktor Barcelone, je primijećen na utakmici Holandije protiv Češke u Amsterdam Areni u utorak navečer, navodno je išao da gleda Van Persija.

Dok Barcelona i nije previše zainteresovana za dovođenje nekih velikih pojačanja u januaru, oni imaju veliki broj povrijeđenih igrača, prije svega Lionela Messija, pa se zato vjeruje da bi Van Persie mogao doći na Camp Nou za oko 3.5 miliona eura.

I ako postoje brige o njegovoj trenutnoj formi, mogao bi se uklopiti kao zamjena za Messija, Sareza i Neymara, i mogao bi pomoći ekipi na mnogo načina.

Jedina mana je to što je Munoz rekao da je Luis Enrique zagrizao za Celta Vigo-inog napadača Nolita, ako Katalonski klub uopšte bude poslovao u januaru.

Ako možemo vjerovati glasinama koje širi španski list Mundo Deportivo, bilo bi nekih obrta za Van Persija, koji je možda na najnižem nivou forme u svojoj dugogodišnjoj karijeri.
[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Oznake:

Share This