NaslovnicaVijestiBarcelona dovodi posebno pojačanje za Ligu prvaka, poznata imena četvorice kandidata

Barcelona dovodi posebno pojačanje za Ligu prvaka, poznata imena četvorice kandidata

Čelnici Barcelone pripremaju plan za nadolazeći zimski prelazni rok, u kojem se žele pojačati za nastavak sezone.

Barcelona dovodi pojačanje za Ligu prvaka

Mnogo je špekulacija u posljednje vrijeme o mogućim dolascima, kao i odlascima iz kluba, ali je sigurno da će biti velikih promjena. Prema svemu sudeći, glavne mete Katalonaca ove zime su zvijezda Liverpoola Philippe Coutinho, te zvijezda Atletico Madrida Antoine Griezmann.

Što se tiče Coutinha, Blaugrana još uvijek pokušava dogovoriti transfer, koji bi mogao iznositi oko 150 miliona eura, dok s druge strane, dolazak Antoinea Griezmanna je pod velikim znakom pitanja s obzirom da je Atletico Madrid poslao tužbu FIFA-i zbog toga što su čelnici Barce kontaktirali njihovog igrača.

Jedno je sigurno kada je u pitanju Griezmann, a to je odustajanje Manchester Uniteda od njegovog dovođenja upravo zbog interesa Barce. Ipak, u Barceloni ne žele stati samo na jednom od njih dvojice, već žele dovesti i posebno pojačanje koje bi imalo priliku nastupiti u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Španjolska Marca danas je objavila imena četvorice kandidata za koje se interesuje trener katalonskog tima Ernesto Valverde. U pitanju su navodno Nabil Fekir iz Lyona, Arthur iz Gremija, Mesut Ozil iz Arsenala, te bivši igrač Chelseaja Oscar koji trenutno nastupa za kineski Shanghai.

[su_bonus]

Što se tiče Fekira, Francuz ne bi koštao manje od 50 miliona eura, a sportski direktor Barce ga je pratio nekoliko puta ove sezone. On je također pratio i mladog brazilskog veznjaka Arthura u finalu Libertadores Kupa, te je osobno razgovarao sa igračem. 21-godišnjak svojim stilom igre dosta podsjeća na legendarnog igrača Barcelone Xavija Hernandeza, a njegova cijena bi iznosila oko 25 miliona eura.

Kada je u pitanju Mesut Ozil, njegov ugovor sa Arsenalom ističe na kraju sezone. Ipak, u Arsenalu bi ga s obzirom na to mogli prodati za razumnu cifru. Jedini problem u ostvarenju ovog transfera mogla bi predstavljati njegova plata, koja trenutno na Emiratesu iznosi devet miliona eura godišnje, kao i činjenica da ima 29 godina.

Transfer Oscara u Barcelonu također vrlo teško da će se dogoditi. 26-godišnjak u kineskoj Superligi trenutno ima platu od 24 miliona eura godišnje, a Shanghai je za njegove usluge Chelseaju platio čak 61 milion eura, te se neće htjeti tako lako riješiti jednog od najboljih igrača.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!