NaslovnicaVijestiBarcelona izjednačila rekord Reala, titula sve bliže!

Barcelona izjednačila rekord Reala, titula sve bliže!

Fudbaleri Barcelone sinoć su u posljednjoj utakmici 26. kola španske Primera lige na svom Camp Nou savladali ekipu Seville rezultatom 2:1. Teže od očekivanog Katalonci su stigli do nova tri boda koja su ih znatno približila novoj tituli prvaka Španije.

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 28: Gerard Pique of Barcelona celebrates scoring his team's second goal with his teammates Lionel Messi and Luis Suarez (R) during the La Liga match between FC Barcelona and Sevilla FC at Camp Nou on February 28, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Prvi gol na utakmici viđen je u 20. minuti kada je neočekivano vodstvo Sevilli donio Vitolo, ali stvari na početak samo deset minuta kasnije fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca vraća Lionel Messi. Tek što se krenulo sa igrom u drugom poluvremenu Pique postiže novi gol za Barcelonu koji je na kraju bio i odlučujući.

Katalonska momčad nakon 26. odigranih kola ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletico Madrid i čak 12 u odnosu na Real Madrid koji se nalazi na trećem mjestu. Sa ova tri boda Barcelona se nalazi vrlo blizu da osvoji novu titulu, što bi joj bila šesta u posljednjih osam sezona.

Također, ovom pobjedom protiv Seville katalonska ekipa je došla do svoje 34 utakmice u nizu bez poraza u svim takmičenjima, čime je izjednačila rekord Real Madrida iz sezone 1988/89. Zanimljivo je da je Barca posljednji poraz doživjela upravo od sinoćnjeg protivnika još u oktobru.

Po ko zna koji put, junak Barcelone i čovjek koji ih je ponovo vodio do pobjede, bio je čudesni Argentinac Lionel Messi, koji je novim spektakularnim pogotkom oduševio fudbalski svijet. Inače, ovaj gol bio je Messijev čak šesti ove sezone postignut direktno iz slobodnog udarca.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Koliko Messi konstantno pruža sjajne partije u posljednih nekoliko godina, govori i podatak da je ovo njegova osma uzastopna sezona u kojoj je postigao preko 30 golova u svim takmičenjima. Ovaj njegov skor još više dobija na značaju ako se uzme u obzir da je ove sezone imao velikih problema sa povredama.

Zaista, ovakva dominacija Barcelona se odavno nije vidjela. Zahvaljujući fantastičnoj omladinskoj školi, sjajnoj organizaciji kluba, filozofiji igre, fenomenalnim igračima predvođeni triom Messi – Suarez – Neymar, Barcelona je jednostavno postala mašina za mljevenje protivnika.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!