NaslovnicaVijestiBarcelona prepustila igrača Unitedu

Barcelona prepustila igrača Unitedu

Paul Pogba prešao je ovog ljeta za Manchester United u najvećem transferu prelaznog roka, a rekordni poslovi na tržištu sve češće prolaze bez dva najveća španjolska kluba, Barcelone i Real Madrida.

Pogba otkrio

Nisu samo mediji naklonjeni Real Madridu skloni pisanjima “da smo htjeli Pogbu, doveli bismo ga”, katalonski mediji takođe forsiraju sličnu priču.


U svom izdanju za petak, Mundo Deportivo piše kako je Barcelona pregovarala sa Juventusom oko kupovine Pogbe, ali su odustali od transfera zbog finansijskih zahtjeva, koje su Pogba i njegov menadžer Mino Raiola iznijeli na sto. Osim toga, na Nou Campu smatraju da bi Pogba izazvao “taktičku anarhiju”, s obzirom na njegov stil igre, koji se ne uklapa u Barcin sistem.

Prije svega, zanimljivo je da se Barcelona uopšte interesovala za Pogbu. Iako od čitave priče nije bilo ništa, objašnjenje (i to poprilično neuvjerljivo) je da je zapravo odluka bila isključivo na njima, te da je francuski reprezentativac prešao na Old Trafford jer su ga oni pustili tamo.

Međutim, Raiola je otkrio da mu se Pogba povjerio nakon završetka Eura, te da mu je rekao da je njegovo srce oduvijek težilo povratku na Old Trafford, sa kojeg je otišao 2012. godine, nakon što je prošao njihove mlađe kategorije.

“Jasno mi je naglasio šta želi. Za Paula, Manchester je oduvijek bio njegova kuća”.

“Zidane ga je takođe želio dovesti u Real, kao još 5-6 klubova”, rekao je Raiola.

Raiola takođe tvrdi da je Jose Mourinho pokušao da ga dovede dok je još bio na klupi Chelseaja.

“Bio je Mourinhova želja prošle godine, ali tada nije bio pravi trenutak”, dodao je Raiola.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!